Міська влада Херсона керує містом із одного з комунальних підприємств

Міська влада Херсона керує містом із одного з комунальних підприємств

Укрінформ
Міський голова Херсона Ігор Колихаєв з трьома профільними заступниками працюють на віддаленому доступі з одного з комунальних підприємств.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє "Суспільне" з посиланням на міського голову Херсона Ігоря Колихаєва.

"На віддаленому доступі працюємо з трьома профільними заступниками, які залишились у міськраді. Ми об’єднались і керуємо містом з одного з комунальних підприємств. Частково залишились службовці з департаментів та управлінь, якась частина пішла на простій або у відпустку", - розповів Колихаєв.

Керівники міської ради спілкуються з керівниками комунальних підприємств, дають їм завдання. Він зазначив, що працюють перегрупувавшись, бо виїхали комунальники, виїхали до 20% лікарів, майже 30% вчителів.

"Тим, хто залишився, мають продовжувати виплачувати зарплатню. Якщо цього не буде, люди почнуть дивитися у інший бік, бо треба за щось жити, про це ми також говоримо з Офісом Президента", - сказав Колихаєв.

Читайте також: Ворог тримає у заручниках 58 дітей з Херсонського обласного Будинку дитини

Колихаєв отримав відповідь, що алгоритм роботи комунальників та держслужбовців на тимчасово окупованих територіях розробляють, треба зачекати, щоб не потрапити у колаборанти. Наразі, за його словами, вони тримають дистанцію від загарбників.

Що стосується комунальних підприємств, то, як зазначив Колихаєв, загарбники та колаборанти навідуються, щоб з ними почали співпрацювати, але керівники відповідають, що нічого не потребують.

"Але це питання часу, поки ми ще утримуємо місто, маємо матеріально-технічні залишки", - каже міський голова.

Місто повернулося у 90-ті: у людей немає роботи, вони шукають заробіток.

Читайте також: Мер Скадовська звільнив усіх бюджетників, які перейшли на бік окупантів

"У всіх одне запитання “Що буде далі?”, тому що психологічний стан важкий. Люди вигоріли, живуть у режимі очікування", - розповідає міський голова. Херсонці не можуть евакуюватись, бо немає “зелених” коридорів, а коли намагаються виїхати самотужки, то по п’ять діб перетинають блокпости, багатьох не пропускають.

Як повідомляв Укрінформ, 25 квітня російські війська захопили будівлю міської ради Херсона. Міський голова Херсона Ігор Колихаєв заявив про відмову співпрацювати з "новою адміністрацією", призначеною російськими загарбниками.

Читайте також: Поставлені «керувати» на Херсонщині офіціантки і вишибали вже планують втечу до Криму

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-