Бої на Ізюмському напрямку, ворожі ракети та авіаналіт на Сумщині - ситуація в областях

Бої на Ізюмському напрямку, ворожі ракети та авіаналіт на Сумщині - ситуація в областях

Укрінформ
російські загарбники обстріляли Львівську та Дніпропетровську області, на Ізюмському напрямку тривають бої.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 15 травня.

У Львівській області вранці був здійснений ракетний удар по одному із об’єктів військової інфраструктури. Деталі та інформація про наслідки, характер руйнувань і постраждалих уточнюється.

У Дніпропетровській області ніч була з тривогами. Ворог двічі обстріляв з реактивної системи залпового вогню "Ураган" Широківську громаду. Люди не постраждали. Інші наслідки ворожих обстрілів з‘ясовуються.

Читайте також: Сєвєродонецьк - під ворожим вогнем: 11 обстрілів за добу, багато влучань, є поранені

У Запорізькій області: в обласному центрі вночі було тихо. По лінії фронту продовжуються бої. Ситуація стабільна.

У Харкові обстрілів міста не зафіксовано. Протягом доби по області обстрілювали Чугуївський, Первомайський райони, є постраждалі. Вночі, близько 20 години, в Харківському районі окупанти обстріляли склад, масштабну пожежу загасили рятувальники. Постраждалих немає.

Бої тривають на Ізюмському напрямку.

Ніч у Сумській області пройшла неспокійно. Близько 22 вечора ракетний удар по околицям села Шпилівка, Сумського району. Вороги завдали чимало руйнувань домогосподарствам. Вночі ракетним ударом з літака ворог наніс значних руйнувань інфраструктурі Шосткинського району. В обох випадках обійшлося без людських жертв. Деталі уточнюються.

В Луганській області ворог здійснив 11 артилерійських атак по Сєвєродонецьку, є влучання в "Азот", технікум, багатоповерхівки, є поранені. Попаснянську та Гірську громади рівняють із землею. У Комишувасі влучання в будівлі селищної ради та будинку культури. Зазнали поранень три жителя Врубівки. У Новодружеську поранено жінку.

Читайте також: Ворог застосовує проти захисників «Азовсталі» запалювальні снаряди

У Донецькій області напруга не зменшується. У Очеретинській громаді у селі Новокалинове вчора вдень ворог застосував фосфорні заряди, згоріло кілька будинків.

Під обстрілами — Торецька громада: перебитий газопровiд, без газу лишилося кілька селищ. Ввечері внаслідок обстрілу було пошкоджено підстанцію Торецька, без електрики - кілька селищ. Є загиблі та поранені.

У Маріуполі "Азовсталь" тримається за межею людських можливостей.

У Херсонській області ситуація стабільно критична. Ворог знищує інфраструктуру, тривають мародерства та викрадення людей.

Читайте також: На Харківщині вночі обстріляли Чугуїв, поранені дитина і дорослий

Водночас відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Одеській, Вінницькій, Тернопільській, Хмельницькій, Житомирській, Кіровоградській, Черкаській, Чернігівській, Полтавській та Київській областях.

Як повідомляв Укрінформ, російська армія проводить перегрупування військ на Барвінкове та Слов'янськ; продовжується наступ на Лиманському, Сєверодонецькому, Авдіївському та Курахівському напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-