Сєвєродонецьк - під ворожим вогнем: 11 обстрілів за добу, багато влучань, є поранені

Сєвєродонецьк - під ворожим вогнем: 11 обстрілів за добу, багато влучань, є поранені

Фото
Укрінформ
російські війська протягом минулої доби, 14 травня, здійснили 11 артилерійських атак по Сєвєродонецьку у Луганській області - є влучання в завод "Азот", технікум, багатоповерхівки, поранено чотирьох жителів області.

Як передає Укрінформ, про це голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай написав у Телеграмі.

“Відсотків 40 усіх атак росіян 14 травня прийшлися на Сєвєродонецьк. Ще приблизно стільки ж - на Гірську та Попаснянську громади. Руйнувань дуже багато. Це - 11 багатоповерхівок у нових та старих районах міста, в декількох з них сталося займання квартир. росіяни влучили в будівлю технікуму та продовжують нищити "Азот". Вчора зранку після чергового прильоту полум'я охопило один із виробничих цехів”, - ідеться у повідомленні.

Він додав, що “зазнали поранень три жителя Врубівки. У Новодружеську поранено жінку, зруйновано два будинки. Ще три - в Лисичанську, де ворог наніс авіаудар, два - в Рубіжному”.

Читайте також: Загарбники вдарили ракетами по двох районах Сумщини

За його словами, “Попаснянська та Гірська громади видаляються росіянами з мапи світу: стало відомо про де'вять зруйнованих будинків в Комишувасі, чотири - в Тошківці, п'ять - в Золотому, два - в Троїцькому”.

"У Комишувасі також є влучання в будівлі селищної ради та будинку культури. Є руйнування в Верхньокаменці, Оріховому, Катеринівці”, - зазначив Гайдай.

На фронті Луганщини та Донеччини за учора відбито 12 атак ворога. Знищено: вісім танків, п'ять артилерійських систем, дев'ять одиниць бойової броньованої техніки, п'ять ворожих автомобілів. Підрозділи ППО збили шість безпілотних літальних апаратів типу "Орлан-10" та один тактичний розвідувальний БпЛА "Елерон".

Читайте також: Росіяни з «Ураганів» обстріляли громаду на Дніпропетровщині

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає ударів російської армії, зруйновано багато житлових будинків, об'єкти інфраструктури, навчальні заклади, пошкоджено всі лікарні.

За словами керівника Луганської ОВА, у регіоні залишалися понад 40 тис. мирних жителів, які відмовлялися евакуюватися.

Фото: Луганська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-