На Запоріжжі росіяни ув'язнюють своїх військових, які відмовляються воювати

На Запоріжжі росіяни ув'язнюють своїх військових, які відмовляються воювати

Укрінформ
У Запорізькій області росіяни у курнику спалюють тіла своїх загиблих військових, а в училищі облаштували в’язницю для тих, хто відмовляється воювати.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

 "У селищі міського типу Кам'янка Пологівського району багато росіян, а їхня техніка регулярно переміщується населеним пунктом. На блокпостах перевіряють документи, роблять повний огляд автомобіля, телефону та особистих речей, віднедавна окупанти вимагають пред’являти ще й спеціальну перепустку, яку видають в окупаційній комендатурі. Приміщення училища росіяни перетворили на в’язницю, в якій тримають своїх військовослужбовців, які відмовляються воювати", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: росіяни з РСЗВ обстріляли Херсонщину, Дніпропетровщину та Миколаїв

Також зазначається, що у колишньому курнику поблизу селища росіяни спалюють своїх же загиблих на полі бою. Місцеві також повідомляють, що загарбники планують перепис населення.

На Запорізькому напрямку противник зосередив основні зусилля на артилерійських обстрілах наших позицій. Крім того, зберігається загроза ракетно-бомбових ударів російської армії по цивільних об’єктах області.

"Загарбники опублікували відеозвернення нібито мешканця Енергодара, у якому чоловік закликає енергодарців повертатися до міста та запевняє, що в громаді спокійно, налагоджується мирне життя. Звертаємо вашу увагу, що це зовсім не так, тож не вірте провокаціям від росіян та їхнім акторам", – ідеться в повідомленні ОВА.

Читайте також: Дії російських загарбників завдали ЗАЕС збитків на 36 мільярдів

У Мелітополі загарбники намагаються поновити виготовлення військової продукції на місцевому заводі автотракторних запчастин. Російські військові наказали зібрати всіх працівників та запустити виробничий процес.

Також у районній лікарні міста наразі перебувають поранені військовослужбовці рф із діагнозом “утиск хребта”. росіяни пояснюють, що таку проблему отримали внаслідок носіння бронежилетів і просять, аби їх комісували після наданого лікування.

Читайте також: До лікарень Мелітополя привезли 40 військових рф з розстрощеними кінцівками - можливо «самостріли»

"Коли твій ворог не хоче воювати проти тебе, це означає, що ти вже переміг у моральному протистоянні. Нам залишилося виграти війну фізичну і відсунути російських військових за кордони України. Ми обов'язково дійдемо до цієї мети - як би складно і важко нам не було. Разом переможемо! Слава Україні!", - зазначили у військовій адміністрації.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну; російські війська знищують об'єкти інфраструктури, житлові райони українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-