росіяни з РСЗВ обстріляли Херсонщину, Дніпропетровщину та Миколаїв

росіяни з РСЗВ обстріляли Херсонщину, Дніпропетровщину та Миколаїв

Укрінформ
російські військові із реактивних систем залпового вогню обстріляли Херсонську область, Дніпропетровську область та Миколаїв.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 14 травня.

У Херсонській області 13 травня російські військові із "Градів" обстріляли колони автомобілів з людьми, які евакуювалися на підконтрольну Україні територію. Є поранені, зокрема двоє дітей.

На Херсонщині російські військові продовжують обстріли тимчасово захоплених населених пунктів, а також обстрілюють сусідні регіони. Стабільно критичною є ситуація у селах Високопільської, Великоолександрівської, Станіславської, Калинівської, Нововоронцовської територіальних громад.

Вчора ввечері ворог обстріляв Миколаїв із РСЗВ, пошкоджено складське приміщення, спалахнула пожежа у Балабанівському лісі. Вночі ворог теж вів обстріли. Детальна інформація про наслідки і постраждалих з‘ясовується.

У Дніпропетровській області вночі оголошувалась повітряна тривога. На світанку росіяни обстріляли з "Ураганів" Широківську громаду. Люди не постраждали. У кількох будинках вибито вікна, по подвір’ях розкидані касетні боєприпаси.

У Запоріжжі вночі було тихо. Вздовж лінії фронту тривають бої. Вночі лунали артилерійські залпи на південний схід від Запоріжжя. Ситуація в області є стабільною і прогнозованою.

У Харкові ніч минула із поодинокими обстрілами. Постраждалих немає. По області протягом доби війська рф обстрілювали Дергачі, Циркуни, Лозівську громаду, Золочів. Одна людина постраждала у Чугуївському районі. Ідуть бої на Ізюмському напрямку.

На Луганщині за добу зафіксовано 30 ворожих артобстрілів, зруйновано 50 будинків, у Лисичанську - адмінбудівлю заводу гумово-технічних виробів. Загиблих немає.

У Донецькій області стабільно гострою є ситуація по всій лінії фронту, у Лимані, Авдіївці, Світлодарську, Торецьку, Мар'їнці, Красногорівці, Новомихайлівці, Вугледарі. Авдіївка внаслідок нічного обстрілу знеструмлена.

Водночас відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Одеській, Вінницькій, Тернопільській, Хмельницькій, Житомирській, Кіровоградській, Черкаській, Чернігівській, Сумській, Київській та Полтавській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-