Збитки внаслідок ракетних ударів по Львівщині оцінюють у ₴1,5 мільярда

Збитки внаслідок ракетних ударів по Львівщині оцінюють у ₴1,5 мільярда

Укрінформ
За попередніми даними, збитки, завдані внаслідок ракетних ударів по об’єктах інфраструктури у Львівській області, становлять близько 1,5 млрд грн.

Як повідомляє Укрінформ, про це сказав у інтерв’ю Суспільному начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає пресслужба адміністрації.

«Людські жертви – це найболючіше у цій війні. Усе інше ми відбудуємо та відновимо. Найбільш складні об’єкти для відновлення – це електричні підстанції, поставка компонентів є тривалою, і для цілковитого відновлення необхідно близько пів року. За попередніми даними, збитки, нанесені внаслідок ракетних ударів по об’єктах інфраструктури області, становлять близько 1,5 млрд грн.», – зазначив очільник області.

Також він повідомив, що в області під місця укриття підпадає майже 130 тисяч об’єктів.

Читайте також: У Львівський ОВА презентували новий інформаційний сайт

«Це об’єкти подвійного призначення, як-от підвал чи місця для паркування авто. Якщо говорити про спеціалізовані об’єкти укриття, якими опікується ОВА, це майже 900 об'єктів для захисту людей у місцях критичної інфраструктури. З них 260 – це укриття, які мають бути стійкими до ядерних ударів та хімічних атак. Завдання людей – наголошувати органам місцевого самоврядування і власникам закладів щодо можливості використання таких об’єктів. Наприклад, у закладах харчування таким укриттям є підвал, і він має бути у вільному доступі», – наголосив начальник Львівської ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, 3 травня стратегічні бомбардувальники росії Ту-95 або ж Ту-160 завдали ракетного удару з боку Каспію. З шести крилатих ракет українські сили ППО збили над Львівщиною дві. З решти три ракети влучили в тягові електричні підстанції залізниці у Львівській області, одна – на Закарпатті. Удари були критичними. Постраждало двоє людей.

Читайте також: Лялька-символ дітей-біженців Амаль пройшлася центром Львова та відвідала переселенців

24 лютого росія почала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл. ЗСУ, Національна гвардія, Сили територіальної оборони та весь український народ чинять героїчний спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-