росіяни добу не обстрілювали Харків, змістили фокус на область та позиції ЗСУ

росіяни добу не обстрілювали Харків, змістили фокус на область та позиції ЗСУ

Укрінформ
Ворог за минулу добу не завдавав ударів по Харкову, проте від обстрілів страждають громади області.

Про це повідомив у Телеграмі голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

«Минулої доби ворог не завдавав ударів по Харкову, зосередив увагу на позиціях ЗСУ та по громадах області. Від обстрілів страждають: Чугуїв, Дергачі, Золочів, Лозова та інші. Це свідчить про те, що розслаблятися ще зарано. Закликаю усіх адекватно реагувати на сигнали тривоги та не перебувати на вулицях без нагальної потреби», - написав Синєгубов.

Читайте також: Біолабораторії у Харкові й спекуляції пальним - чергові фейки від роспропаганди

Він зазначив, що наші збройні сили відтісняють ворога, і мешканці починають повертатися до своїх будинків, але це ще занадто небезпечно. «Відступаючи, ворог замінував абсолютно все - подвір'я, лісосмуги, узбіччя доріг, навіть дитячі ліжка тощо. Зараз триває ретельна робота з розмінування. Прошу до офіційних повідомлень утриматися від повернення», - наголосив голова ОВА.

Читайте також: ЗСУ деокупували вже 1 015 населених пунктів - Президент

Він додав, що триває відновлення критичної інфраструктури та доставка гуманітарної допомоги, особливо для мешканців щойно звільнених населених пунктів.

Як повідомляв Укрінформ, за даними американського Інституту вивчення війни, російські військові, імовірно, вирішили повністю відійти зі своїх позицій навколо Харкова через українські контрнаступи та обмежені можливості для підкріплень.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Фото: city.kharkov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-