СБУ оголосила підозру закарпатській русинці з  політичних шоу росії

СБУ оголосила підозру закарпатській русинці з політичних шоу росії

Укрінформ
СБУ оголосила про підозру «прокремлівській русинці» із Закарпаття, яка виправдовувала збройну агресію окупанта та дискредитувала ЗСУ.

Про це йдеться в повідомленні у Фейсбуці Управління СБУ в Закарпатській області, передає Укрінформ.

Як повідомляється, підозру повідомлено за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України – «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників».

До протиправної діяльності причетна уродженка Закарпаття, яка переїхала до Москви і розпочала активно просувати у публічному просторі антидержавні проросійські наративи.

Захисниця кремлівської версії «русинства» особисто брала участь у прямих ефірах політичних ток-шоу на російських телеканалах.

З початку повномасштабної агресії рф проти України пропагандистка через мережу створених нею акаунтів у соціальних мережах та російські телеканали сприяла росії у проведенні спеціальних інформаційних операцій.

Читайте також: Порядок денний після 9 травня: тоталітарна «народна імперія» у ментальній війні проти Заходу

На переконання слідчих Управління СБУ в Закарпатській області, вона поширювала матеріали, у яких заперечувала збройну агресію рф та тимчасову окупацію окремих територій України.

Продовжуються всі необхідні слідчо-оперативні заходи для того, щоб ця особа відповіла за свої дії перед законом.

Як повідомляє Укрінформ, йдеться про Тетяну Поп - уродженку закарпатського Хуста, яка кілька років тому виїхала до Москви та на своїх ресурсах в Інтернеті поширює роспропаганду про політичне русинство на Закарпатті, з цими ж меседжами бере участь в російських пропагандистських ефірах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-