Загарбники під дулами автоматів вивозять жителів Попасної на непідконтрольні території

Загарбники під дулами автоматів вивозять жителів Попасної на непідконтрольні території

Укрінформ
Російські окупаційні війська під дулами автоматів вивозять мешканців захопленого міста Попасна Луганської області до не підконтрольних Україні Первомайська і Стаханова.

Про це в ефірі телемарафону розповів начальник Попаснянської районної військової адміністрації Микола Ханатов, передає Укрінформ.

“Станом на 8 травня (коли до міста зайшли російські окупанти, - ред.) у Попасній залишалося 1,5 тисячі людей. Всі, хто хотів вчасно виїхати з Попасної, мали таку можливість. Зараз окупант приїжджає в укриття, наставляє дуло автомата і забирає наших попаснян у Первомайськ і Стаханов, які вже 8 років окуповані”, - сказав Ханатов.

Читайте також: Денісова закликала Москалькову надати інформацію про всіх вивезених до рф українців

Він розповів про захоплених росіянами людей, чия доля відома. Наприклад, за інформацією керівника районної військової адміністрації, водій шкільного автобуса перебуває у гуртожитку в Первомайську, також відомо, що поранений водій іншого автобуса зараз у лікарні Луганська.

Попаснянська військово-цивільна адміністрація на цей час розміщується у Бахмуті і продовжує надавати послуги людям своєї громади.

Читайте також: У російських «фільтраційних таборах» перебувають тисячі українців – Штати в ОБСЄ

Як повідомялось, 8 травня на Луганщині внаслідок удару російської авіації пошкоджено потужності Попаснянського водоканалу, внаслідок чого без води лишилося близько 1 млн людей.

Цього ж дня українські війська відійшли від Попасної. Місто було знищене ворогом вщент, тому підрозділи ЗСУ відступили на інші, але міцні позиції.

Луганщина постійно зазнає обстрілів російської армії, зруйновано багато житлових будинків, об'єкти інфраструктури, навчальні заклади, пошкоджено всі лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-