Зведення ОВА: ворог обстріляв Авдіївку і штурмує Сєвєродонецьк, Азовсталь - під ударами

Зведення ОВА: ворог обстріляв Авдіївку і штурмує Сєвєродонецьк, Азовсталь - під ударами

Укрінформ
У Донецькій області вночі російські війська здійснили артилерійський обстріл Авдіївки, пошкоджені житлові будинки, поранена одна людина.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 13 травня.

На Донеччині поблизу Мар'їнки та Новомихайлівки ворог продовжує наступальні дії. Українські захисники стримують його на своїх позиціях, росіяни зазнають нищівних втрат. Не зменшується напруженість на Лиманському напрямку та поблизу Святогірська. Агресор веде постійні обстріли з артилерії та авіації, є значні руйнування. У Маріуполі завод "Азовсталь" перебуває під авіаційними, танковими, корабельними та артилерійськими ударами.

Читайте також: У Маріуполі ворог намагається прорватися на «Азовсталь»

На Луганщині ворог за добу здійснив 31 обстріл. Росіяни штурмують Сєвєродонецьк, Гірську та Попаснянську громади, зруйновано майже 60 будинків, пошкоджено міст у Рубіжному. росіяни здійснили артобстріли Лисичанська та Сєвєродонецька вчора близько 23:00. У Лисичанську одна людина загинула. Деталі щодо наслідків обстрілів з’ясовуються.

У Харкові ніч була відносно спокійною. Ворог обстрілював Дергачі: двоє людей поранені, одна людина загинула, Золочівський район: двоє постраждалих, у Балаклійському районі також одна людина постраждала.

Читайте також: На Харківщині через спричинену обстрілом пожежу загинули три людини, п'ять травмовані

У Полтавській області ввечері 12 російських ракет вдарили по інфраструктурі Кременчука. Більшість — у нафтопереробний завод. Одну із ракет збили, інші поцілили в інфраструктуру міста. Пожежу, яка виникла на нафтопереробному заводі, вдалося локалізувати. Постраждалих та загиблих немає.

У Херсонській області ситуація стає критичнішою. За попередніми даними, вогонь охопив понад 1587 гектарів лісу. Бойові дії тривають на кордоні із Миколаївщиною і Дніпропетровщиною. росіяни продовжують укріплювати позиції та з території Херсонщини ведуть обстріли сусідніх областей. Внаслідок боїв велика кількість пошкодженої інфраструктури, житлових будинків.

Вчора ввечері російські війська обстріляли Миколаїв із РСЗО. Під обстріл потрапили два інфраструктурні об’єкти, житлові будинки і територія лісу. Інформація щодо постраждалих та жертв з’ясовується. Вчора вдень і близько 1-ї години ночі агресор обстрілював Широківську громаду. Пошкоджені житлові будинки, постраждалих, за попередніми даними, немає.

Читайте також: На Херсонщині горять ліси - під загрозою населені пункти

Водночас відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Запорізькій, Дніпропетровській, Одеській, Вінницькій, Тернопільській, Хмельницькій, Житомирській, Кіровоградській, Черкаській, Чернігівській, Сумській та Київській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-