На Херсонщині горять ліси - під загрозою населені пункти

На Херсонщині горять ліси - під загрозою населені пункти

Укрінформ
На тимчасово окупованій Херсонщині тривають лісові пожежі, під загрозою лишаються населені пункти, російські окупанти не дозволяли гасити вогонь.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповів голова Чулаківської об’єднаної територіальної громади Олександр Мусієнко, який нині перебуває на території, підконтрольній ЗСУ.

"У громаді загалом у нас 13 сіл, біля лісу знаходиться половина. Не так давно сьогодні зв'язувався з Чулаківкою. Пожежі на території Чулаківського лісництва поки немає, під контролем, деякі осередки займання є, то працівники лісгоспу відразу їх локалізують. Велика задимленість у селі, людям практично немає чим дихати і багато летить попелу", - каже голова громади.

Читайте також: Рекет, пияцтво і розбірки: як російські загарбники «самоліквідовуються» на Херсонщині

За його інформацією, біля сіл Іванівка і Геройське постійні пожежі, у Геройському вогонь добирався до будинків, місцеві мешканці організувалися разом з працівниками лісгоспу на боротьбу з вогнем, оскільки рятувальників немає. Але російські військові не дали можливості ліквідувати пожежу. Як зазначив голова громади, геройський лісничий, який пішов дізнатися в окупантів, чи можна виїжджати на пожежу техніці, був затриманий російськими військовими більш ніж на добу, а з Іванівського лісництва старшого лісничого не було три доби, повернули його вчора.

Мусієнко сподівається, що російські окупанти все-таки дозволять зупиняти вогонь. Тому наразі у громаді вирішували питання для того, щоб у лісництва була технічна така можливість - невеликий запас дизпалива та бензину для пожежної машини і тракторів.

Читайте також: Загарбники не дають гасити лісові пожежі, які наближають до сіл Херсонщини

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині горять рукотворні ліси – окупанти не гасять пожежі і не дозволяють це робити місцевим жителям. Раніше у Міністерстві захисту довкілля і природних ресурсів України повідомляли, що на Херсонщині пожежі охопили 130 га лісу: 70 га - у Геройському та 60 га - в Іванівському лісництвах. Через дії окупантів, суху та вітряну погоду ускладнюється вчасна локалізація пожеж, адже рашисти не пропускають лісову охорону до осередків загорянь. Вогонь знищує цілі екосистеми українських лісів, які потім важко буде відновити. Внаслідок військової агресії рф в українських лісах відбувається втричі більше пожеж, ніж у аналогічний період 2021 року.

Виключна більшість наявних на даний час на Херсонщині лісових масивів, і зокрема, хвойних, є рукотворними, висадженими для закріплення пісків. Загальний лісовий фонд Херсонської області становить 172 тисячі га, вкрито лісом 76 тисяч га.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-