На Харківщині через спричинену обстрілом пожежу загинули три людини, п'ять травмовані

На Харківщині через спричинену обстрілом пожежу загинули три людини, п'ять травмовані

Фото
Укрінформ
У селі Шебелинка Ізюмського району на Харківщині внаслідок обстрілу з боку військ рф сталася масштабна пожежа в ангарі: троє людей загинуло, п'ятеро постраждало.

Про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба Головного управління ДСНС у Харківській області, передає Укрінформ.

"О 16:35 сталася пожежа в с. Шебелинка, Ізюмського району області, де ворожий снаряд влучив у ангарну будівлю. Площа пожежі склала близько 200 кв.м. Горіла покрівля ангару та 10 вантажних автомобілів. Силами підрозділів ДСНС вогонь вдалось ліквідувати о 19:00. Внаслідок події загинуло 3 чоловіка та 5 постраждало", - йдеться у повідомленні.

Загалом рятувальники здійснили 42 оперативних виїзди, з яких: на ліквідацію пожеж — 32, у т.ч. пожеж спричинених обстрілами — 12, пожеж, що сталися з інших причин — 20; також 6 раз для проведення аварійно-рятувальних робіт, 4 — для надання допомоги населенню. Через ворожі обстріли по чотири пожежі сталися у Богодухівському і Ізюмському районах області, одна в Чугуївському, дві в Харківському, та ще одна в Слобідському районі облцентру.

Зокрема, о 10:16 в результаті потрапляння ворожого снаряду на відкритій території в Слобідському районі міста Харкова, зайнялась трава та сміття на площі 2 га. Було пошкоджено два тролейбуси. На місці події працювали підрозділи ДСНС та о 12:16 ліквідували пожежу.

Також протягом доби проводились аварійно-рятувальні роботи та розбирання завалів у зруйнованих будівлях Київського, Московського, Шевченківського, Новобаварського та Холодногірського районів міста Харкова.

Читайте також: На Харківщині обстріли знищили гуманітарний штаб

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби здійснено 43 залучення для знешкодження ворожих боєприпасів, ліквідовано 47 ворожих боєприпасів.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-