Стан постраждалого тракториста через обстріл росіян тяжкий

Стан постраждалого тракториста через обстріл росіян тяжкий

Укрінформ
Стан тракториста, який постраждав під час обстрілу Харківщини 11 травня, тяжкий.

Як повідомили сьогодні кореспонденту Укрінформу в пресслужбі ОВА, постраждалого лікують в одному з медзакладів, що знаходиться в Харкові.

«Стан тяжкий, говорити про прогнози зарано, однак надається вся потрібна допомога, і лікарі сподіваються, що молодий організм хлопця допоможе», - зазначили в обладміністрації.

Як повідомили у пресслужбі агропромхолдингу «Астарта», на одному з підприємств якого сталася атака, механізатор отримав чисельні поранення і у тяжкому стані доставлений в один з медичних закладів Харкова. Наразі лікарі боряться за його життя. Трактор John Deer 8335 згорів вщент.

«У працюючий у полі трактор влучила випущена з російського літака керована ракета. Це поле далеко від лінії фронту, тож жодних причин обстрілювати місце, а тим більше, працюючу сільськогосподарську техніку, не було. За словами свідків, ворожий літак летів на дуже низькій висоті і поцілив у трактор, коли зайшов вже на друге коло. Тож можна припускати, що ворог чітко бачив і розумів, що націлює ракету саме на цивільних, що взагалі неприпустимо», - сказав директор СТОВ «Ніка», на полях якої сталася ця атака, Олександр Осетров,

На підприємстві зазначили, що постраждалий механізатор виконував передпосівну культивацію ґрунту на тракторі John Deer 8335, а під час виконання робіт повітряної тривоги оголошено не було.

Читайте також: війська рф ударили ракетою по Харківщині, є загиблий та поранені

«Компанія вже надає всю необхідну допомогу постраждалому працівнику і підтримуватиме його до повного одужання», - запевнили на підприємстві.

Як пише полтавське видання Гадяч.City, постраждалий механізатор – 26-річний житель Гадяча, і за три дні після закінчення обробітку поля він мав повернутися додому.

Як повідомлялося, 11 травня на Харківщині біля с. Новий Мерчик Валківської громади ракета з ворожого літака влучила в трактор у полі, тракторист отримав численні опіки та поранення ніг. Зареєстровано кримінальне провадження за статтею 438 Кримінального кодексу України (Порушення законів та звичаїв війни).

Фото: Фейсбук Сергія Болвінова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-