Харків розірвав побратимські відносини з містами росії

Харків розірвав побратимські відносини з містами росії

Укрінформ
Влада Харкова вирішила розірвати побратимські відносини з містами російської федерації.

Відповідне рішення ухвалили депутати міськради 11 травня на сесії, що проходила в онлайн-режимі, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Харківської міської ради.

«Місто Харків в односторонньому порядку розірвало побратимські відносини з такими російськими містами: бєлгород, москва, нижній новгород, новосибірськ та санкт-петербург», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: У Харкові перейменували Московський район і три вулиці

Як зазначив міський голова Ігор Терехов, з огляду на те, що збройна агресія російської федерації призвела до людських страждань та значних руйнувань, у Харкова не може бути побратимів серед російських міст.

«Ще в перші дні війни я дав доручення прибрати з сайту міськради усі російські міста-партнери Харкова. Бо не може у нас бути побратимських відносин з людьми, котрі вбивають українців та знищують нашу Батьківщину. Тому я пропоную сьогодні розірвати ці відносини. Таких міст-побратимів у Харкова бути не може», - підкреслив Терехов.

Читайте також: У Харкові вирішили не чіпати «рани» від російських «Градів» на Меморіалі Слави

Рішення про розірвання побратимських відносин було прийнято одностайно.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-