У Харкові вирішили не чіпати «рани» від російських «Градів» на Меморіалі Слави

У Харкові вирішили не чіпати «рани» від російських «Градів» на Меморіалі Слави

Відео
Укрінформ
У Харкові на Меморіалі Слави, присвяченому загиблим під час Другої світової війни, не ремонтуватимуть "рани" від російських "Градів", бо вони символізують боротьбу з сучасним нацизмом.

Про це повідомив у Телеграмі Харківський міський голова Ігор Терехов, закликаючи містян залишитися вдома 9 травня, повідомляє Укрінформ.

«Ми підготували наш Меморіал до Дня перемоги і висадили там квіти. Але ті рани, які своїми обстрілами нанесли йому російські горе-вояки, ми не чіпали, не ремонтували. Я вважаю, що пошкодження від російських "Градів" мають залишитись там – як символ уже нашої боротьби з сучасним нацизмом. Територію меморіалу перевірили піротехніки на предмет снарядів, що не вибухнули. Однак я прошу вас – не ходити на Меморіал. Наш ворог підступний і цинічний, і від нього можна очікувати особливої ​​жорстокості й запеклих обстрілів саме у цей святий для всіх нас день», - сказав Терехов.

Він зазначив, що ворог нещадно знищує інфраструктуру Харкова та інших міст, прагнучи показати якісь «успіхи» до сакральної дати – 9 травня.

«Пом'янемо своїх родичів, які боролися з фашизмом, удома, не збираючись на вулицях. А квіти ми їм принесемо вже в день нашої Перемоги. У день, коли над Харковом знову буде мирне небо", - сказав мер.

Меморіал Слави, присвячений воїнам та громадянам, які загинули під час Другої світової війни, відкрили у 1977 році у Лісопарку на Бєлгородському шосе. Над пам'ятником працювала група авторів під керівництвом скульптора, ветерана війни Михайла Овсянкіна. Центральна фігура – ​​гранітна скульптура жінки заввишки близько 13 метрів. Особливістю монумента є акустичний ефект - за допомогою спеціальної апаратури створюється звук серцебиття людини, яка перенесла інфаркт.

Читайте також: Харків’ян закликають обмежити пересування містом: «Це оманлива тиша»

Меморіал загарбники обстріляли в березні.

24 лютого російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну. Вони обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-