Окупанти пропонують фермерам

Окупанти пропонують фермерам "співпрацю" за схемою 70:30 - мер Мелітополя

Укрінформ
російські окупанти пропонують фермерам "співпрацю" за схемою 70:30, за якою виробнику обіцяно лише 30% зібраного врожаю.

Про це в ефірі національного телемарафону сказав міський голова Мелітополя Запорізької області Іван Федоров, повідомляє Укрінформ.

"рашисти поводяться як НКВС у найгірші радянські часи - грабують продовольство. 2 місяці тому це починалося із продуктових складів, а сьогодні – грабують фермерів, вивозять зерно з елеваторів. За даними Міністерства агрополітики, вивезено понад півмільйона тонн зерна, і ми розуміємо, що це загрожує голодом не лише на нашій території, а й позначиться на світовій ситуації із продовольством”, - сказав він.

Окрім того, Федоров додав, що окупанти проводять переговори з фермерами та пропонують співпрацю 70% на 30%, тобто 70% зерна убраного влітку вони заберуть собі, а 30% - залишать фермерам.

Читайте також: В Україні через війну заблоковані майже 25 мільйонів тонн зерна - ООН

Раніше повідомлялося, що зерно вивозиться також із Пологівського району та Енергодару.

Як повідомлялося, росіяни вивезли з дилерських центрів Мелітополя до Чечні 27 одиниць техніки загальною вартістю 5 млн дол. Зокрема, здобиччю окупантів стали комбайн John Deere s760 з жниваркою та дві сівалки Vaderstad Tempo. Викрадені в Запорізькій області комбайни John Deere знайшлися на агрофірмі, пов'язаній із Кадировим, у селищі Закан-Юрт біля Грозного.

Завдяки маячкам, встановленим на комбайнах, тракторі та сівалці, якими незаконно заволоділи "кадировці", виробник зміг відключити машини, тож тепер вони стали просто купою металобрухту.

Читайте також: Загарбники грабують елеватори у Запорізькій та Миколаївській областях

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-