Евакуація з Азовсталі: Україна шукає шляхи для застосування процедури «екстракшн»

Евакуація з Азовсталі: Україна шукає шляхи для застосування процедури «екстракшн»

Укрінформ
Президент України та все керівництво держави шукають можливості для евакуації цивільних з меткомбінату “Азовсталь” у Маріуполі та застосування процедури "екстракшн" щодо поранених бійців, медиків та військових.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві Командування Національної гвардії України у Фейсбуці.

"Президент України особисто, все керівництво держави докладають зусиль для пошуку можливостей для евакуації цивільних з “Азовсталі” і продовжують працювати над застосуванням процедури "екстракшн" щодо поранених бійців, медиків та військових, у тому числі із залученням допомоги світової спільноти", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Штурм «Азовсталі»: за добу ворог здійснив 34 авіанальоти

Як зазначають у Нацгвардії, весь цей час військовослужбовці продовжують виконувати поставлені завдання з оборони міста та стратегічного обʼєкта. "ОЗСП "Азов", 12-та бригада Національної гвардії України, 36-та окрема бригада морської піхоти, прикордонники, поліцейські, добровольці, Тероборона Маріуполя – увесь військовий гарнізон оборонців! Усі вони герої. Усі вони мають бути врятовані – і це одне із головних завдань, яке має бути вирішене, і не лише на полі бою, а й на міжнародному рівні!" - вважають у Нацгвардії.

При цьому наголошується, що евакуація – це вкрай складний процес, починаючи від встановлення режиму тиші і до необхідності розбирати завали. Тож розголошувати більше інформації про дії та плани, поточні операції за умов воєнного стану не можна. "Окрім того, що це розкриття планів для ворога, ще й з’являються різні фейки та дезінформація, що зводить нанівець цю роботу", - зауважили в НГУ.

Читайте також: На «Азовсталі» залишаються ще понад 100 цивільних - Кириленко

Як повідомляв Укрінформ, у Маріуполі росіяни за допомогою важкої артилерії та авіації продовжують обстріли меткомбінату «Азовсталь», попри те, що там в укриттях залишаються до 100 мирних мешканців.

Фото: SkyNews

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-