росіяни продовжують обстрілювати «Азовсталь» із важкої артилерії та авіації

росіяни продовжують обстрілювати «Азовсталь» із важкої артилерії та авіації

Відео
Укрінформ
У Маріуполі росіяни за допомогою важкої артилерії та авіації продовжують обстріли меткомбінату «Азовсталь», попри те, що там в укриттях залишаються до 100 мирних мешканців.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Маріуполь. Азовсталь. В укриттях окрім військових залишаються не менш 100 цивільних. Однак це не зменшує щільності атак окупантів. Важка артилерія та авіація цілий день продовжували обстріли заводу. Спроби штурму по землі і далі виявляються невдалими. Тому знову місто чує канонаду», – написав Андрющенко.

Він опублікував відео численних вибухів на території меткомбінату «Азовсталь». На відео також можна побачити, як розвивається жовто-блакитний прапор на вершині однієї з виробничих конструкцій комбінату.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф.

7 травня закінчилася евакуація мирних мешканців – жінок, дітей і літніх людей, які перебували в укриттях заводу «Азовсталь» в Маріуполі. Але 9 травня керівник Донецької військової обласної адміністрації Павло Кириленко в телеефірі заявив, що у заблокованому Маріуполі в укриттях на меткомбінаті «Азовсталь» залишається ще понад 100 цивільних.

На території меткомбінату, яку росіяни постійно піддають обстрілам з усіх видів озброєння, зокрема з літаків і корабельної артилерії, та постійно намагаються штурмувати, тримають оборону українські військові. Серед них – кілька сотень поранених, при цьому медикаментів гостро бракує, і люди помирають в муках.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що українська влада працює над дипломатичними варіантами для порятунку українських військових, які перебувають на території металургійного комбінату «Азовсталь».

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», Національної гвардії, українська морська піхота, мотострілки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-