Ворог окопується в громаді біля Ізюма, маскує техніку в лісі та вербує «поліцаїв»

Ворог окопується в громаді біля Ізюма, маскує техніку в лісі та вербує «поліцаїв»

Укрінформ
У зайнятій ворожими військами Борівській громаді на Харківщині росіяни накопичують техніку і живу силу, активно окопуються і маскуються.

Про це повідомляє в Телеграмі Борівська селищна рада, передає Укрінформ.

"За даними аерозйомки, територію громади транзитом проходить велика кількість живої сили та техніки окупантів, при цьому значна частина протягом останньої доби «осідає». Ворожими військами зайняті практично всі населені пункти громади. Найбільше їх в Чернещині, Ізюмському, Дружелюбівці, Першотравневому, Богуславці, Шийківці. За останньою інформацією, ворог активно окопується, будує бліндажі, маскує техніку в лісі поблизу Борової, біля Ольгівки, на околицях Богуславки. Ці території наразі є найнебезпечнішими для мирних жителів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Харківщині внаслідок ворожих обстрілів згорів музей Сковороди

Зазначається, що загарбники прискіпливо оглядають зайняті села, перевіряють помешкання місцевих жителів, особливу увагу приділяють господарським будівлям, горищам та підвалам, заселяються в пусті будинки та заклади соціальної інфраструктури. Мирних жителів здебільшого не чіпають, але шукають мисливську зброю, вибірково можуть забирати цінні речі, грабують двори і помешкання, з яких виїхали господарі, забирають або псують автомобілі, роблячи їх непридатними для пересування.

Комендатура у Боровій вербує місцевих жителів до роботи в окупаційній поліції. Але охочих приєднатися до ворожих псевдоструктур практично немає.

На території громади вже тривалий час немає електрики, мобільного зв’язку, інтернету. У деяких населених пунктах вдалося відновити газопостачання. Частково відновлене централізоване водопостачання.

Читайте також: Ворог обстрілює Україну ракетами і готується до 9 травня у захопленому Херсоні - зведення ОВА

У громаді працюють деякі магазини та аптеки, але асортимент товарів дуже обмежений. Хліб возять зі Сватового.

Банківські установи та поштові відділення не працюють. Великою проблемою залишається відсутність можливості зняти готівку. Для цього люди їздять у Сватове та Старобільськ.

У селищній раді наголосили, що виїхати з окупованої Борівської громади на території, підконтрольні українській владі, наразі неможливо. Надходять повідомлення про зникнення людей, які намагалися це зробити. Автобус одного з куп’янських перевізників, який намагався вивезти людей, не пропустили навіть у росію.

Загарбники продовжують вести інформаційну війну: намагаються переконати людей, що Харків вже захоплений росією, а влада в Києві капітулювала.

Як відомо, з 24 лютого росія веде широкомасштабну війну проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-