У маріупольців, яких загарбники змушують розбирати завали, не витримує психіка

У маріупольців, яких загарбники змушують розбирати завали, не витримує психіка

Укрінформ
У заблокованому Маріуполі під завалами будівель знаходять велику кількість людських тіл та їхніх фрагментів, тож у людей, змушених розбирати ці завали, часто стаються нервові зриви.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко в Телеграмі, передає Укрінформ.

Він розповів історію одного з учасників розбору завалів у Маріуполі, не називаючи його імені, бо людина ще знаходиться в місті у постійній небезпеці.

«Під натиском окупантів та аби прогодувати родину, тиждень тому чоловік зголосився розгрібати в місті завали. Людина витримала лише кілька днів. Каже, що люди, які працювали, і блювали, і впадали в мовчазний ступор. Регулярно траплялися істерики. Все тому, що кількість людських тіл і їх фрагментів під завалами зводить з розуму. Під кожним будинком, який вони розгрібали, було близько 80-100 трупів», - написав Андрющенко.

За його словами, є цілком обґрунтовані підозри, що офіційні цифри людських втрат по Маріуполю з реальними можуть не співпадати.

Читайте також: російських військових знімають з бойових позицій для охорони «параду» в Маріуполірозвідка

«Людина каже, що у людей в місті зараз дуже у багатьох нервові зриви. Деякі раптово й невчасно починають сміятися, деякі плачуть. Люди стали більше містом пересуватися й бачать усі жахи, усі руйнування. Тепер вся картина у них перед очима. Психіка й не витримує «радощів «русского мира», - наголосив радник мера.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних жителів, блокують гуманітарну допомогу.

Маріупольський міський голова заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачищення вулиць від тіл загиблих цивільних жителів. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

Читайте також: Війська рф не припиняли вогонь під час евакуації людей з «Азовсталі» – Єрмак

У заблокованому Маріуполі залишаються понад 100 тисяч мирних жителів. Загарбники відбирають у маріупольців українські паспорти і силоміць вивозять до росії та ОРДЛО.

Маріуполь, за планами російських загарбників, має стати центром «урочистостей» 9 травня. З цією метою в місті проводиться термінове прибирання центральних вулиць від завалів, тіл вбитих та нерозірваних російських боєприпасів. Крім того, триває широкомасштабна пропагандистська кампанія.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», Нацгвардії, українська морська піхота, мотострілки.

Фото: Петро Андрющенко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-