Ситуація поблизу Придністров’я контрольована, охорона цього напрямку посилена

Ситуація поблизу Придністров’я контрольована, охорона цього напрямку посилена

Укрінформ
Ситуація на лінії кордону з Молдовою в Придністровському сегменті контрольована, охорона кордону тут посилена як прикордонниками, так і іншими складовими сектору безпеки і оборони.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це в загальнонаціональному ефірі повідомив речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко.

«Безпосередньо на лінії кордону з Молдовою на Придністровському сегменті ситуація контрольована. Цей напрямок був посилений так само, як і посилена охорона відбувається на кордоні з білоруссю. Це не тільки сили Держприкондонслужби, а й інші складові сектору безпеки і оборони. Ми робимо всі необхідні заходи для того, щоб не допустити провокацій на напрямку Придністровського сегменту. Звісно, що ми враховуємо всю ситуацію, що нагнітається навколо Придністров’я, про незрозумілі закиди в бік України, що нібито саме Україна веде якісь обстріли на території Придністров’я. Це все не відповідає дійсності. Наше основне завдання – не допустити провокацій, не допустити подальшої ескалації, оскільки ми добре розуміємо, що росія може використати цю територію для подальшого нарощення своєї агресії проти України», - сказав Демченко.

Читайте також: Лише 300 вояків і списані боєприпаси: розвідка про «боєздатність» сил у Придністров

Як повідомляв Укрінформ, 2 травня в Генштабі ЗСУ заявляли, що обстановка у Придністровському регіоні Республіки Молдова залишається напруженою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-