Садовий пропонує націоналізувати будівлі Львівського автобусного заводу

Садовий пропонує націоналізувати будівлі Львівського автобусного заводу

Укрінформ
Міський голова Львова Андрій Садовий пропонує націоналізувати будівлі Львівського автобусного заводу (ЛАЗу), який ще з 90-их років належить росіянам.

Про це Садовий повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Близько 80 підприємств, які зареєстровані на території Львова, повністю або частково належать росіянам. Всю інформацію передали до військової адміністрації. Сьогодні на засіданні президії конгресу місцевих та регіональних влад запропонував націоналізувати будівлі, які розташовані на території Львівського автобусного заводу “ЛАЗ”", - написав мер Львова.

За словами Садового, підприємство ще з 90-их років належить росіянам. На основі заводу планується збудувати муніципальний індустріальний парк.

Читайте також: ДБР ініціює націоналізацію ще майже 200 російських вагонів

Це величезна територія близько до центру міста, яка може бути базовою локацією для виробництва електромобілів. Також міська влада вже має західних інвесторів, які готові запустити виробництво електродвигунів. Тут можуть отримати роботу львів’яни та українці, які були змушені шукати собі новий дім. Дорожня карта для цього вже готова.

Нещодавно прийнятий закон про націоналізацію дозволяє зробити так, щоб у Львові та всіх інших містах України не було навіть маленької частинки, яка може належати ворогу.

Міський голова Львова зазначив, що місцева влада чекає відповідних рішень Кабміну та РНБО.

Як повідомлялося, Державне бюро розслідувань ініціювало націоналізацію виявлених російських та білоруських суден, які виконували операції для рф у водах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-