На Луганщині росіяни знищили або вивезли трирічний запас зерна

На Луганщині росіяни знищили або вивезли трирічний запас зерна

Укрінформ
Із Луганської області російськими загарбниками вивезено близько 100 тисяч тонн зерна, посівну не розпочато.

Про це повідомила у Телеграмі Луганська обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

«Із Луганщини росіяни вивезли або знищили обсяг потреб жителів області у зернових майже на три роки, посівну не розпочато. За даними Міністра аграрної політики та продовольства, із Луганської області росіянами вивезено близько 100 тисяч тонн зерна», - йдеться у повідомленні.

В ОВА нагадали, що у елеваторі, знищеному в квітні в Рубіжному, зберігалось ще 30 тисяч тонн зерна.

Читайте також: У Мелітопольському районі загарбники відбирають зерно у фермерів

Річна потреба Луганщини у її межах до 24 лютого 2022 року складала 60 тисяч тонн зерна. Разом із тимчасово окупованими у 2014 році територіями – 240 тисяч тонн. Втім, понад 90% землі під потреби аграріїв було зосереджено у північній частині області, яку ворог окупував у 2022 році та де ще тривають бої. Саме ці території забезпечували зерновими всю область і до 2014 року.

«Наразі єдиним регіоном, де не розпочато посівну кампанію, є наш. Бо росіянам це нецікаво. Навіщо, якщо можна пограбувати та забезпечити себе на декілька років наперед? 100 тисяч тонн – це тільки перевірені дані», - зазначили в обладміністрації.

Там підкреслили, що росіяни залишають українців на тимчасово окупованій території на межі голоду.

Читайте також: На Луганщині у розбомбленому елеваторі згоріли понад 25 тисяч тонн пшениці й соняшника

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської армії. У регіоні зруйновано багато житлових будинків, об'єкти інфраструктури, навчальні заклади, пошкоджено всі лікарні.

За словами керівника Луганської ОВА, у регіоні залишалося близько 50 тис. мирних мешканців, які відмовлялися евакуюватися.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення, російські загарбники обстрілюють і бомблять мирні міста та села України, катують та вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-