Громади Дніпропетровщини отримали від U-LEAD гуманітарну допомогу

Громади Дніпропетровщини отримали від U-LEAD гуманітарну допомогу

Фото
Укрінформ
Десять громад Дніпропетровської області отримали гуманітарний вантаж від Програми «U-LEAD з Європою», який включає обладнання та інструменти для відновлення інфраструктури, речі для облаштування прихистків і засоби підтримки електропостачання.

Про це Укрінформу повідомила керівниця Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Дніпропетровській області Олена Тертишна.

«В залежності від потреб громади отримали різні комплекти допомоги, придбані U-LEAD за гроші європейських партнерів. Комплекти «Прихисток» включають намет, cпальники, каремати, похідні ліжка, ковдри, бак для води та генератори. Їх отримали вісім громад, які приймають переселенців і забезпечують їх тимчасове перебування», - сказала Тертишна.

Вона додала, що комплекти «Ремонт» складаються з генераторів, бензопил та іншого ремонтного обладнання, яке потрібне для подолання наслідків бойових дій на території громади, а до пакету «Освітлення» входять генератори та ліхтарі.

У Магдалинівській громаді вже зареєстровано понад 1200 внутрішньо переміщених осіб. Отриману допомогу планують використовувати для поліпшення роботи з переселенцями і для надання послуг потребуючим. У Покровській, Солонянській, Криничанській, Межівській, Ілларіонівській, Васильківській та Перещепинській громадах також надають прихисток вимушеним переселенцям. Разом із Магдалинівською ці громади отримали комплекти «Прихисток».

«Межівська селищна територіальна громада з перших днів російської агресії приймає в себе вимушено переміщених осіб із уражених війною територій. У зв’язку з цим виникли невідкладні потреби у додаткових приміщеннях для розміщення людей, придбанні генераторів та інших речей для облаштування місць тимчасового перебування, в тому числі підвальних приміщень подвійного призначення, які використовуються як укриття з цивільного захисту. Гуманітарний вантаж, який громада отримала від U-LEAD, допоможе в організації нашої роботи», - зазначив Межівський селищний голова Володимир Зражевський.

У Зеленодольській громаді через обстріли з боку загарбників необхідно відновлювати інфраструктуру та важливі об’єкти. Її територію включили до переліку постраждалих від російської агресії. Незважаючи на воєнну загрозу, органи місцевого самоврядування та жителі громади відновлюють пошкоджені об’єкти, садять сади і квіти, підтримують життєдіяльність громади. Працівники комунального підприємства уже ефективно використовують надану допомогу від U-LEAD для проведення робіт на пошкоджених після обстрілів об’єктах. Генератори направлені на стратегічно важливі об’єкти, які повинні мати безперебійну подачу електроенергії.

За словами Тертишної, кожна з громад, які отримали гуманітарну допомогу, є постійними учасниками ініціатив U-LEAD і брали участь у таких програмах, як «Громада дружня для бізнесу», «Кроки для керівників», «Кроки для старост», «Кроки для керуючих справами», а також з допомогою експертів U-LEAD працювали над розробкою стратегій розвитку.

Читайте також: У громаді на Кіровоградщині переселенці разом із волонтерами допомагають ЗСУ

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Фото: U-LEAD з Європою

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-