На Херсонщині деякі аграрії відправляють продукцію до окупованого Криму

На Херсонщині деякі аграрії відправляють продукцію до окупованого Криму

Укрінформ
На тимчасово окупованій території Херсонщини частина аграріїв не вийшли на весняно-польові роботи зовсім, частина - працюють на власних запасах пального, добрив, а є ті, хто співпрацює з ворогом і закуповує ресурси в окупанта.

Про це в ефірі телемарафону повідомив голова Херсонської ОВА Геннадій Лагута, передає Укрінформ.

“На них (на аграріїв — ред.) небувалий тиск іде (з боку окупантів — ред.). Для аграріїв потрібне дизельне пальне, добрива, вода (для зрошення — ред.), адже Херсонщина — це зона ризикованого землеробства<...> Це все в руках окупантів <...> Дуже нелегко цим людям (аграріям — ред.), багато яких я знаю особисто. Вони мають власне дизельне паливо, гербіциди і багато з них вийшли на весняно-польові роботи і працюють на своєму. Але окупанти чинять тиск і пропонують своє пальне, пропонують подати воду для <...> зрошення”, - каже Лагута.

Читайте також: Український бізнес на захоплених територіях примушують працювати за правилами рф - розвідка

Наразі, за його словами, немає інформації, скільки відсотків площ сільськогосподарських земель задіяні у посівній.

Як зазначив Лагута, деякі аграрії не працюють узагалі, деякі, хто мав залишок дизельного пального, вийшли на польові роботи, а “деякі, на жаль, співпрацюють з окупантами”, відправляють свою продукцію до тимчасово окупованого Криму і повністю закуповують необхідну сировину в окупанта.

Читайте також: У Боровій окупанти спочатку пошкодили сільгосптехніку, потім вимагають розпочати посівну

За його словами, “доручення” щодо того, як діяти з аграріями, надходять від колаборантів, яких окупанти призначили “головами” “обласної Херсонської адміністрації та міської Херсонської адміністрації” - від Володимира Сальдо та Олександра Кобця.

Як повідомляв Укрінформ, частина фермерських господарств Херсонщини приступила до посівної, вони працюють в умовах дефіциту пального, тиску з боку російських загарбників, у сільгоспвиробників забирають техніку, поля заміновані. Ворог вивозить з Херсонщини зернові.

Читайте також: Загарбники пригнали викрадені з Мелітополя комбайни до Чечні, але не можуть їх увімкнути – CNN

На Херсонщині російські загарбники дозволили фермерам сіяти тільки зерно і соняшник і вимагають, щоб фермери погоджувалися безкоштовно віддавати 70% майбутнього врожаю.

У Херсонській області загарбники блокують «зелені коридори», евакуацію, викрадають мирних жителів, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-