В Україні оновили перелік громад, які окуповані або розташовані у зоні боїв

В Україні оновили перелік громад, які окуповані або розташовані у зоні боїв

Список
Укрінформ
Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України оновило актуальний перелік громад в зонах бойових дій, на тимчасово окупованих та оточених територіях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Мінреінтеграції.

"Станом на 30.04.2022 року в оновлений перелік територіальних громад, що розташовані в районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), додалися 11 громад Миколаївської області", - йдеться у повідомленні.

Також зазначають, що загалом до переліку ввійшли 8 областей. Це територіальні громади Дніпропетровської (2 громади), Херсонської (49 громад), Харківської (51 громада), Миколаївської (15 громади), Донецької (66 громад – усі), Луганської (37 громад – усі), Одеської (1 громада) та Запорізької (49 громад) областей.

Тобто, з 1 травня усі внутрішньо переміщені особи, які зареєстровані у цих громадах, гарантовано отримають грошову допомогу від держави.

Як повідомляли раніше у Мінрентеграції, зазначений Перелік формується за погодженням Міноборони на підставі пропозицій відповідних обласних, Київської міської військових адміністрацій.

Є три критерії, на які при цьому спираються: території, що є тимчасово окупованими; території, що знаходяться в оточенні (блокуванні); території, на яких ведуться активні бойові дії.

"Якщо ви зареєстровані у якійсь із зазначених областей, але ваша громада відсутня у даному переліку, радимо звернутися до своєї військової адміністрації (особисто або через гарячу лінію) та уточнити інформацію", - радять у Мінреінтеграції.

Читайте також: У Мінреінтеграції нагадали алгоритм дій для тих, хто став жертвою насильства росіян

Також у міністерстві повідомляють, що спільно з Мінцифри вже тестують пілотну версію цифрової платформи, де в режимі реального часу відображатимуться території, які є тимчасово окупованими, а також ті, що знаходяться в оточенні (блокуванні) та на яких ведуться активні бойові дії.

Як повідомлялося, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України 26 квітня затвердило перелік територіальних громад, які розташовані в районах проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) станом на 25 квітня 2022 року. Цей перелік затверджених територіальних громад можна переглянути за посиланням.

Допомога на проживання для внутрішньо переміщених осіб з територій, які постраждали від війни, надається у таких розмірах: для осіб з інвалідністю та дітей - 3 000 гривень; для інших осіб - 2 000 гривень.

Заяву на допомогу на проживання можна подати дистанційно через застосунок "Дія" (в розділі «послуги»). Також заяву на взяття на облік у статусі ВПО можна подати особисто до органів соціального захисту, уповноваженої особи громади чи ЦНАПу.

Президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-