У Мінреінтеграції нагадали алгоритм дій для тих, хто став жертвою насильства росіян

У Мінреінтеграції нагадали алгоритм дій для тих, хто став жертвою насильства росіян

Інфографіка
Укрінформ
У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій нагадали, куди варто у першу чергу звернутися тим українцям, до яких російські військові застосували насильство.

Про це повідомляє Укрінформ із посилання на сайт Мінреінтеграції.

«Якщо окупанти застосували до вас чи ваших близьких насильство - запам’ятайте базовий алгоритм дій. Ці дії можуть допомогти вам якнайшвидше отримати необхідну підтримку та врешті притягнути до відповідальності злочинців. А також, можливо, врятують інших людей», - зазначили у відомстві.

Зокрема, варто якнайшвидше зафіксувати стан здоров’я у медичному закладі. Для цього треба звернутися за номером 103. Про злочин також необхідно повідомити у поліцію, зателефонувавши на номер 102 або на Урядову гарячу лінію 15-47.

Читайте також: Зміни до закону про зниклих безвісти дають інструмент для пошуку людей - КримSOS

Людині необхідно максимально зафіксувати злочин. Зокрема, його обставини, місце, час та дату. Детальну інформацію про злочинців, а також потрібно вказати інформацію про схожі випадки, якщо про такі відомо. Варто вказати завдану моральну та матеріальну шкоду.

Якщо людина перебуває на тимчасово окупованих територіях, то необхідно зібрати контакти свідків, а також зробити фото та відео з місця злочину.

Як повідомлялося, раніше омбудсмен України Людмила Денісова заявила про зафіксовані факти сексуального насильства, у тому чилі над дітьми, скоєного російськими солдатами в Київській області. Підтвердила злочини російських військових на території України і правозахисна організація Human Rights Watch.

Читайте також: У ПАРЄ пропонують створити міжнародний трибунал для розслідування воєнних злочинів рф

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-