рф розгорнула додаткові ЗРК на тимчасово зайнятих територіях Луганщини та Запоріжжя

рф розгорнула додаткові ЗРК на тимчасово зайнятих територіях Луганщини та Запоріжжя

Укрінформ
Армія російської федерації невдало намагалася прорватися за підтримки бронетехніки, танків та артилерії у Запорізькій області.

Як передає Укрінформ, про це Запорізька обласна державна адміністрація повідомляє у Фейсбуці.

“Тривають важкі бої у смузі відповідальності Запорізької окремої бригади територіальної оборони та в деяких районах Запорізької області. Ворог намагався прорватися невеликими групами за підтримки бронетехніки, танків та артилерії, але невдало. Попри всю складність ситуації, українську воїни забезпечують оборону, утримують зайняті рубежі та позиції, завдаючи значних втрат ворогу. З метою нарощування системи протиповітряної оборони противник розгорнув додаткові зенітно-ракетні комплекси на тимчасово зайнятих та тимчасово окупованих територіях Луганської та Запорізької областей,”- ідеться в повідомленні.

Читайте також: На Запоріжжі загарбники обстріляли будинки в Оріховому: є загиблі

Зазначається, що рятувальники минулої доби локалізували 6 пожеж, причиною яких стали обстріли мирного населення з боку російської федерації. У місті Пологи внаслідок артилерійського обстрілу горіли дві господарчі споруди площею 80 кв.м. та 32 кв.м., а також службове приміщення відділення “ПриватБанку”. В Оріхові внаслідок ворожого обстрілу зайнявся дах житлового будинку та господарчі будівлі. У смт Залізничне неподалік Гуляйполя через артилерійські атаки росіян на мирних жителів горів дах будинку та господарчі споруди загальною площею 150 кв.м.

Читайте також: російські загарбники готують наступ на Слов’янськ та Сєверодонецьк

В Оріхові група розмінування вилучила та знешкодила артилерійський снаряд калібру 152 мм, а також 63 елементи реактивних снарядів “Град”.

За порушення правил комендантської години минулої доби затримано та доставлено до поліції 23 чоловіки та чотири жінки. До регіональних територіальних центрів комплектації та соціальної підтримки передано 10 осіб, яким вручено повістки. Окрім того, за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння затримано водія. Його транспортний засіб вилучено.

Читайте також: За добу загарбники 19 разів обстрілювали житлові квартали Луганщини — Гайдай

У своїх телеграм-каналах росіяни поширюють фейк, нібито фермери Запорізької області самі продають зерно в рф і зокрема, в Крим. Натомість представники “російської влади” купують зерно за двічі меншими цінами, змушуючи фермерів до такої угоди під дулами автоматів.

Як повідомляв Укрінформ, 1 травня у Запорізькій області військові російської федерації обстрілювали багатоповерхові будинки в Оріховому, внаслідок чого двоє людей загинуло, четверо госпіталізовані з пораненнями.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-