На Запоріжжі загарбники обстріляли будинки в Оріховому: є загиблі

На Запоріжжі загарбники обстріляли будинки в Оріховому: є загиблі

Укрінформ
На Запоріжжі загарбники обстрілювали багатоповерхові будинки в Оріховому, внаслідок чого двоє людей загинуло, четверо госпіталізовані з пораненнями.

Про це повідомив у Телеграмі начальник Запорізької ОВА Олександр Старух, передає Укрінформ.

"Сьогодні російські військові гатили по цивільній інфраструктурі Оріхова - окупанти влучили у багатоповерхові будинки. Внаслідок ворожого обстрілу із травмами різної тяжкості в лікарні були доставлені чотири людини, ще двоє чоловіків від отриманих осколкових поранень загинули", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Запоріжжі відкривають "зелений коридор" - ОВА

Старух наголосив, що війська рф продовжують ведення повномасштабної війни проти України та наступальні дії на Запорізькому напрямку. Російські окупанти безрезультатно здійснюють штурмові дії в районі Гуляйполя. Ворог зазнає значних втрат, але натомість забирає життя та здоров’я мирного населення Запорізького краю.

Очільник ОВА розповів також про ситуацію в тимчасово окупованих населених пунктах області. Так, у Мелітополі окупанти сьогодні намагалися провести демонстрацію з нагоди Дня праці. На неї зібралося близько 40 людей. Схожа ситуація була і в Бердянську. Нечисельним відвідувачам заходу окупанти роздавали заборонені в Україні георгіївські стрічки.

Читайте також: На Запоріжжі загарбники відбирають зерно у фермерів, які не хочуть продавати за пів ціни

Окупаційна влада призначила головою Терпінівської громади колишнього вихователя місцевого інтернату Юрія Волжаніна. Заступницею колаборанта стала Наталія Жила. Радником - Петро Пульянов, який свого часу був головою Світлодолинської сільської ради та з першого дня співпрацює з окупантами. Його «правою рукою» стала місцева жителька Юлія Оленберг. Прокуратура Запорізької області вже готує кримінальні провадження щодо зазначених осіб, зазначив Старух.

В області тривають роботи з оборони рубежів. Спеціалісти з фортифікацій разом із військовими інженерами, солдатами та цивільними волонтерами долучаються до цієї справи, аби не дати ворогу ані найменшого шансу просунутися вглиб регіону.

Читайте також: Через комендантську годину у Запоріжжі скасовують низку поїздів

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-