За добу загарбники 19 разів обстрілювали житлові квартали Луганщини — Гайдай

За добу загарбники 19 разів обстрілювали житлові квартали Луганщини — Гайдай

Фото
Укрінформ
російські війська за минулу добу, 30 квітня, 19 разів відкривали вогонь по житлових кварталах міст та сіл Луганщини.

Як передає Укрінформ, про це повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Телеграмі.

«Ще 12 будинків обстріляно росіянами, Золоте-3 зруйноване на 70 %, ворог штурмує Оріхове. 19 разів росіяни відкривали вогонь по житлових кварталах міст та сіл Луганщини у останній день квітня»,- йдеться в повідомленні.

За словами начальника Луганської обласної військової адміністрації, по шість масованих артилерійських обстрілів витримали Сєвєродонецьк та Лисичанськ, по три – Рубіжне та Попаснянщина. Як наслідок, ще 12 будинків стали непридатними для життя. П’ять із них – багатоповерхівки в Сєвєродонецьку, ще дві – в Рубіжному. В цьому місті також сталися займання двох приватних будинків. У Комишувасі зруйновано будівлю сільради, школу та багатоквартирний будинок. У Лисичанську перебито газогін.

Наразі відомо про одного загиблого чоловіка, який отримав несумісні з життям поранення у ніч із 29 на 30 квітня в Новодружеську.

Читайте також: На Луганщині ворог зосередив зусилля на штурмі Оріхового, точаться інтенсивні бої

Як повідомляв Укрінформ, в оперативній інформації Генерального штабу Збройних сил України щодо російського вторгнення зазначається, тільки на території Донецької та Луганської областей за минулу добу, 30 квітня, відбито дев’ять атак ворога, знищено вісім танків, одну артилерійську систему, двадцять чотири одиниці бойової броньованої техніки, одну спеціальну машину та п’ять автомобілів (два паливозаправники включно).

Фото: Телеграм Сергія Гайдая

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-