Кабмін закрив морпорти Бердянська, Маріуполя, Скадовська та Херсона до деокупації

Кабмін закрив морпорти Бердянська, Маріуполя, Скадовська та Херсона до деокупації

Укрінформ
Через війну Росії проти України Міністерство інфраструктури видало наказ про закриття Бердянського, Маріупольського, Херсонського та Скадовського морських торгових портів до відновлення контролю за ними.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Кабінету Міністрів України, передає Укрінформ.

"У зв’язку з повномасштабною війною, яку російська федерація розв’язала 24 лютого 2022 року і веде проти України та українського народу з порушенням норм міжнародного права, завдаючи ракетні удари по всій території України та вчиняючи злочини проти нашого суспільства, Міністерством інфраструктури України прийнято наказ від 28 квітня 2022 року № 256, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 29 квітня 2022 року за № 470/37806 «Про закриття морських портів»", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Запоріжжі загарбники відбирають зерно у фермерів, які не хочуть продавати за пів ціни

Відповідно до наказу з дня його офіційного опублікування, морські порти Бердянськ, Маріуполь, Скадовськ, Херсон є закритими до відновлення контролю над зазначеними морськими портами.

Вказується, що прийняття такого рішення обумовлене неможливістю здійснювати обслуговування суден та пасажирів, забезпечувати належний рівень безпеки судноплавства та охорону навколишнього середовища під час ведення Росією у цих регіонах воєнних дій, що несуть загрозу життю та здоров'ю людей.

Читайте також: Загарбники готуються масово вивозити зерно з Херсонщини

Роботу цих морських портів неодмінно буде поновлено після перемоги України над російським окупантом.

Нагадаємо: з 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-