Гуманітарні штаби почали роботу на 93% деокупованих територій – Зеленський

Гуманітарні штаби почали роботу на 93% деокупованих територій – Зеленський

Укрінформ
Роботу гуманітарних штабів уже розпочато на території 93% деокупованих населених пунктів.

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні, передає Укрінформ.

«Активно проводимо розмінування звільненої території. Щодоби кілька десятків населених пунктів додаються до списку тих, де розмінування завершилося. 69 відсотків деокупованих населених пунктів знову з повноцінним місцевим самоврядуванням. Відновлюємо постачання електрики, звʼязок, водопостачання, забезпечення газом. Робимо все, щоб повернути нормальну медицину, освітні послуги, доступ до фінансових установ. Відновлюємо дороги», - поінформував Зеленський.

Водночас він зазначив, що попереду ще дуже багато роботи, окупанти ще досі на українській землі й досі не визнають очевидного провалу своєї так званої «операції».

«Ще потрібно воювати й направляти всі сили, щоб вигнати окупантів. І ми це зробимо. Україна буде вільною. Будуть звільнені й Херсон, і Нова Каховка, Мелітополь, Бердянськ, Дніпрорудне і всі інші тимчасово окуповані міста і громади, у яких окупанти зображають із себе зараз нібито «господарів», - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський обговорив із президентом Швейцарії консульську допомогу українцям на території рф

При цьому він висловив переконання, що український прапор повернеться всюди, де він має бути по праву. Повернеться разом із нормальним життям, яке росія просто не здатна забезпечити навіть на своїй власній території.

Також Президент нагадав, що підписав указ про нагородження наших захисників – бійців Національної гвардії України.

«Державними нагородами відзначені 133 нацгвардійці, з них 11 – посмертно. Вічна памʼять усім, хто загинув за Україну! Вічна слава кожному і кожній, хто став на захист держави! Слава Україні!» - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський обговорив з Макроном розслідування злочинів рф, оборону та лікування військових

З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-