У Маріуполі загарбники дозволили мешканцям переміщуватися між лівим і правим берегами міста

У Маріуполі загарбники дозволили мешканцям переміщуватися між лівим і правим берегами міста

Укрінформ
У Маріуполі російські загарбники дозволили мешканцям переміщуватися мостом через Кальміус між Лівобережним районом і правобережною частиною міста. 

Про це повідомляє в Телеграмі радник міського голови Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

"Окупанти дозволили переміщення між Лівобережним районом та іншими районами міста на правобережжі. Переміщення відкрито через міст на Мухіно", - йдеться у повідомленні.

Одночасно, зазначає Андрющенко, влаштовано блокпости для посилення контролю.

Раніше він повідомляв, що з'явилася надія на евакуацію маріупольців від ТРЦ "Порт-Сіті" на підконтрольну Україні територію.

Читайте також: Виклали імена 226 військових рф, які скоювали злочини на Запорізькому і Маріупольському напрямках

"Є реальний стриманий, але оптимізм, що сьогодні нарешті вдасться розпочати велику евакуацію. Автобуси має подавати на "Порт-Сіті" російська сторона, тож ви в курсі, що може бути всяке. Але дзвоніть у всі колоколи та рельси, аби встигнути і не проґавити", - написав радник мера.

Зазначимо, що ТРЦ "Порт-Сіті" розташований на правому березі Кальміусу, на Запорізькому шосе. Металургійний комбінат "Азовсталь", де в укриттях перебувають українські військові і мирні мешканці - у Лівобережному районі.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Читайте також: У Маріуполі росіяни вбили вдвічі більше людей, ніж нацисти під час Другої світової

У заблокованому Маріуполі залишаються близько 100 тисяч мирних жителів.

На території меткомбінату «Азовсталь» у Маріуполі перебувають близько 1000 цивільних та українські військові, серед яких близько 600 поранених. Українська влада вимагає від росіян забезпечити терміновий гуманітарний коридор із металургійного комбінату.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-