У Маріуполі росіяни вбили вдвічі більше людей, ніж нацисти під час Другої світової

У Маріуполі росіяни вбили вдвічі більше людей, ніж нацисти під час Другої світової

Укрінформ
За два місяці блокади російська армія вбила у Маріуполі вдвічі більше людей, аніж нацисти за два роки окупації міста під час Другої світової війни.

Про це повідомляє у Телеграмі міська рада з посиланням на слова Маріупольського міського голови Вадима Бойченка, передає Укрінформ.

«За два роки фашисти вбили у Маріуполі 10 тисяч мирного населення. А російські окупанти за два місяці – понад 20 тисяч маріупольців. Понад 40 тисяч людей примусово вивезено. Це один із найстрашніших геноцидів мирного населення в сучасній історії. Армія росії цілеспрямовано і безжально знищує наше місто та його мешканців», - заявив Бойченко.

У міськраді підкреслили, що «рашизм – це фашизм ХХІ століття». «Людство заплатило високу ціну за перемогу над фашизмом у минулому столітті. Якщо сьогодні не об'єднатися і не зупинити це зло, то ціна цього разу може виявитися значно вищою», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Дальні бомбардувальники рф виконали 32 вильоти, чверть з них - для ударів по Маріуполю

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачищення вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

У заблокованому Маріуполі залишаються понад 100 тисяч мирних жителів.

Фото: Євген Малолєтка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-