Загарбники продовжують блокувати гуманітарні вантажі до Маріуполя — Мотузяник

Загарбники продовжують блокувати гуманітарні вантажі до Маріуполя — Мотузяник

Укрінформ
На сьогодні росія продовжує блокувати будь-які гуманітарні вантажі до Маріуполя і при цьому завдає артилерійських і ракетних ударів по місту.

Про це повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник на брифінгу в б`єднаному медіацентрі «Україна-Укрінформ», повідомляє Укрінформ.

“Станом на зараз ситуація в місті залишається незмінною, росія блокує будь-які гуманітарні вантажі з території України і завдає ракетно-бомбових ударів по місту і території, де російські війська блокують наші підрозділи в районі заводу “Азовсталь”, - сказав речник.

За його словами, наразі не спостерігається безпосередніх штурмових атак, "але ураження артилерією і ракетно-бомбовими ударами російськими військами триває”.

Читайте також: Папа Римський тричі просив рф про евакуацію з Маріуполя, але отримав відмову - ЗМІ

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачищення вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

Читайте також: ОП: росія відкидає пропозиції порятунку людей у Маріуполі, бо їй треба знищити місто і «Азов»

У заблокованому Маріуполі залишаються близько 120 тисяч мирних жителів.

На території меткомбінату «Азовсталь» у Маріуполі перебувають близько 1000 цивільних та українські військові, серед яких близько 500 поранених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-