За добу росіяни обстріляли 21 населений пункт на Донбасі, є загиблі

За добу росіяни обстріляли 21 населений пункт на Донбасі, є загиблі

Фото
Укрінформ
Російські військові упродовж минулої доби обстріляли понад 20 населених пунктів в Донецькій та Луганській областях, загинули двоє людей, ще троє, серед яких дитина, дістали поранень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сторінці операції Об’єднаних сил у Фейсбуці.

“Протягом минулої доби ворожих обстрілів зазнав 21 населений пункт: Маріуполь, Авдіївка, Миколаївка, Лиман, Сіверськ, Привілля, Торецьк, Ласточкине, Райгородок, Новоселівка, Велика Новосілка, Шандриголове, Времівка, Тетянівка, Соловйове (Донецька обл.), Сєвєродонецьк, Рубіжне, Попасна, Лисичанськ, Гірське, Золоте, Новодружеськ (Луганська обл.)”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що авіаційні удари та артилерійські обстріли російських військ спричинили значні руйнування і пошкодження близько 35-ти житлових будинків. Є жертви серед мирного населення.

За інформацією ООС, неодноразові ворожі обстріли Шандриголового (Лиманська ОТГ Краматорського району) забрали життя двох чоловіків. А внаслідок обстрілу Сіверська Бахмутського району численних поранень зазнала дитина 2007 року народження, у Миколаївці Краматорського району з осколковими пораненнями госпіталізовано 47-річну жінку.

"Російські нацистські війська не припиняють нищити цивільну інфраструктуру на сході України: зокрема, упродовж минулої доби внаслідок варварських обстрілів пошкоджені дві загальноосвітні школи — в Сєвєродонецьку і Привіллі, міська лікарня, свердловина водопостачання та коксохімічний завод в Авдіївці, залізничні колії сполучення Лозова — Слов'янськ та інші "військові об’єкти", - наголосили в ООС.

Повідомляється також, що протягом минулої доби підрозділами ДСНС, які входять до угруповання Об’єднаних сил, здійснено 42 виїзди для надання допомоги населенню і ліквідації наслідків бойових дій.

Рятувальники загасили 9 пожеж (у тому числі дві — у школах), що виникли внаслідок ворожих обстрілів у Сєвєродонецьку, Торецьку, Лимані, Авдіївці, Тетянівці Святогірської ОТГ.

Також в ООС інформують, що піротехнічні розрахунки ДСНС відпрацювали 14 повідомлень про вибухонебезпечні предмети (ВНП) на відкритих територіях, у приватних та багатоквартирних житлових будинках. Зокрема, виявлено та знешкоджено нерозірвані ракети ЗРК С-300, артилерійські снаряди і міни, кумулятивні осколкові бойові елементи та інші ВНП в Авдіївці, Катеринівці Покровського району, Краматорську, Північному Бахмутського району на Донеччині, у Лисичанську та Новодружеську на Луганщині. Наразі тривають роботи з розмінування в Авдіївці, Залізному, Троїцькому, Соловйовому.

Повідомляється, що рятувальники надали допомогу населенню в 19 локаціях: здійснювали підвезення гуманітарних вантажів, технічної та питної води.

“Під час підвезення води жителям Лисичанська потрапив під обстріл рашистів та зазнав осколкових поранень водій пожежно-рятувальної частини прапорщик Віталій Крохмаль”, - повідомляють в ООС.

Окрім того, через злочинні порушення домовленостей російськими військами та численні обстріли евакуація населення була ускладнена, тож протягом доби евакуйовано лише 21 особу з Попасної.

З 24 лютого в Україні триває війна, яку розпочала російська федерація. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-