Данілов переконаний, що російський рубль на Херсонщині «не приживеться»

Данілов переконаний, що російський рубль на Херсонщині «не приживеться»

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов переконаний, що росія не зможе легітимізувати свою присутність на захоплених територіях України, і російський рубль на території Херсонщини «не приживеться».

Як передає Укрінформ, про це він заявив в інтерв'ю Радіо свобода, відповідаючи на запитання про наміри росіян з 1 травня ввести в обіг на Херсонщині рубль.

«Це класична формула рашистів, коли вони захоплюють ту чи іншу територію, вони хочуть поміняти банківську систему. Наскільки це приживеться на Херсонщині я сказати точно вам можу – не приживеться», - сказав Данілов.

Він вважає, що російські загарбники певний час «можуть пробувати зробити таку валюту – псевдовалюту, що має рухатись на цій території», але з огляду на той супротив, який чинять херсонці і всі громадяни України, є більш ніж упевненість, що це на короткий проміжок часу.

«Взагалі спроможності захопити нашу країну у російської федерації немає», - запевнив секретар РНБО.

Читайте також: Данілов: війська рф не можуть повернутися на Чернігівщину і Сумщину

Як повідомляв Укрінформ, із 24 лютого триває масштабне російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл.

За даними Генштабу ЗСУ, загарбники ведуть підготовку до того, щоб ввести в обіг рублі замість гривні на тимчасово захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-