Прокуратура оголосила підозру ставленику загарбників у Херсоні

Прокуратура оголосила підозру ставленику загарбників у Херсоні

Укрінформ
Псевдоголові “Херсонської міської адміністрації” повідомлено про підозру.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

“За даними слідства, під час збройної агресії рф проти України та окупації міста Херсона, 62-річний підозрюваний добровільно зайняв посаду голови у незаконно створеному окупаційною владою органі, так званому “Херсонська міська адміністрація”, йдеться у повідомленні.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури громадянину України повідомлено про підозру у колабораційній діяльності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Херсонській області.

Читайте також: Депутат Херсонської міськради разом з окупантами готував «комитет спасения»

Своєю чергою, як повідомляє поліція Херсонської області, наразі встановлено, що 62-річний уродженець Херсонської області, місце мешкання якого нині зареєстровано в Києві, погодився зайняти в захопленому російськими військами Херсоні посаду "керівника міста".

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні російські окупанти провели «нараду», на якій представили «голову обласної адміністрації» та «голову міської адміністрації». Міський голова Херсона Ігор Колихаєв заявив, що співпрацювати з «новою адміністрацією», призначеною російськими загарбниками, відмовився.

Читайте також: Ігор Колихаєв, міський голова Херсона

Було озвучено, що повноваження "Херсонського міського голови" делегуються, згідно з "наказом обласного військового коменданта рф", Олександру Кобцю, який, у свою чергу, підпорядковується новому "голові Херсонської обласної адміністрації" Володимиру Сальдо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-