Ізраїльський мобільний госпіталь «Блискуча зірка» завершив місію на Львівщині

Ізраїльський мобільний госпіталь «Блискуча зірка» завершив місію на Львівщині

Фото
Укрінформ
Ізраїльський мобільний госпіталь «Блискуча зірка» сьогодні завершує свою місію на Львівщині. Від часу розгортання, з 22 березня, тут пролікували більше 7 тисяч людей.

Про це у Фейсбуці повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає Укрінформ.

«Ізраїльський мобільний госпіталь на території Львівщини сьогодні завершує свою місію. З 22 березня у ньому працювали ізраїльські та українські медики – надавали медичну допомогу вимушеним переселенцям та пораненим захисникам. Пролікували більш ніж 7 тисяч людей», - написав Козицький.

Він додав, що Україна отримує допомогу від Ізраїлю з перших днів великої війни росії проти України. Це і ліки, і медичне обладнання та інші сфери підтримки. Навіть мобільний госпіталь союзники назвали «Блискуча зірка» – на честь колишньої прем’єр-міністерки Ізраїлю Голди Меїр, яка народилася в Україні.

«Завершення місії збіглося з Днем Катастрофи і героїзму європейського єврейства. Я хочу, щоб наші ізраїльські друзі знали, ми розділяємо ваш біль так, як ви з 24 лютого розділяєте наш», - додав начальник ОВА.

Читайте також: В Ізраїлі скасували парад на 9 травня

Як повідомляв Укрінформ, ізраїльський польовий госпіталь відкрили 22 березня у містечку Мостиська, недалеко від пішохідного переходу до Польщі – «Шегині-Медика». Проєкт реалізували Міністерство охорони здоров’я Ізраїлю та Міністерство закордонних справ України за сприяння Фонду Шустермана, який опікується національним та соціальним проєктами в Ізраїлі та JDC.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-