В Ізраїлі скасували парад на 9 травня

В Ізраїлі скасували парад на 9 травня

Укрінформ
Міністр алії та інтеграції Ізраїлю Пніна Тамено-Шете повідомила, що щорічний офіційний парад ветеранів у День Перемоги 9 травня не відбудеться.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Newsru.co.il.

Тамено-Шете заявила в ефірі радіостанції "Кан Река", що їй відомо про "існуючу делікатну ситуацію" і що на традиційній церемонії на Горі Герцля цього року основну увагу буде приділено внеску євреїв-ветеранів у перемогу над нацистською Німеччиною.

Міністр наголосила, що рішення про скасування параду і характер церемонії приймалося спільно з ізраїльськими організаціями ветеранів Другої світової війни.

Напередодні посольство України повідомило у Фейсбуці, що, за підсумками зустрічі між послом України в Ізраїлі Євгеном Корнійчуком та Пніною Тамено-Шете, "міністр повідомила, що попри традицію попередніх років цього року було вирішено утриматися від громадських заходів та ходи на 9 травня, у зв'язку з російською агресією проти України".

Посол Корнійчук раніше звертався до ізраїльської влади з проханням перенести офіційні заходи на честь Дня Перемоги з 9 на 8 травня.

При цьому вже надійшли заяви про ряд приватних ініціатив, покликаних відзначити День Перемоги. Наприклад, 7 травня група ініціативних ізраїльтян має намір провести "Автопробіг Перемоги". Поки що невідомо, наскільки масштабним буде цей захід.

Читайте також: Ізраїль однозначно на боці України у війні з росією – посол

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни світу застосували санкції проти країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем. Багато компаній оголосили про припинення роботи в росії та вихід із спільних проєктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-