Ізраїль однозначно на боці України у війні з росією – посол

Ізраїль однозначно на боці України у війні з росією – посол

Укрінформ
Посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський заявив, що Ізраїль однозначно на боці України у війні з росією, і жодних різночитань щодо цієї позиції не повинно бути.

Про це посол сказав в інтерв'ю «Радіо НВ», повідомляє Укрінформ.

Дипломат зазначив, що Ізраїль однозначно підтримує Україну не лише у плані гуманітарної допомоги, а й на міжнародній арені. Він також звернув увагу на заяви ізраїльського керівництва, які однозначно засуджують агресію росії проти України та військові злочини, що скоюються на українській території.

«Якщо хтось ще має питання, на чиєму боці Ізраїль, я думаю, що ці питання можна сьогодні зняти з порядку денного. Ізраїльська позиція абсолютно ясна і прозора щодо нинішнього конфлікту чи війни – неважливо, як це визначати. Це, безперечно, війна, жорстока війна, це агресія, яку ми однозначно засуджуємо», – сказав Бродський.

Читайте також: Ізраїль відправляє в Україну шість літаків з гуманітарною допомогою

Він ствердно відповів на уточнююче запитання щодо того, чи це консолідована позиція уряду Ізраїлю.

«Йдеться про війну, ніхто не ставить це під сумнів», – наголосив дипломат.

Бродський зауважив, що розуміє та вважає цілком природною під час війни емоційну реакцію його українського колеги в Ізраїлі та керівництва України на те, що вторгнення росії було названо «конфліктом».

«Але я хочу, щоб ні в кого не було сумнівів у тому, кого підтримує Ізраїль, яка позиція Ізраїлю – вона однозначна, вона була багато разів сформульована і жодних різночитань, жодних, я вважаю, питань щодо позиції Ізраїлю бути не повинно», – заявив Бродський.

Читайте також: Ізраїль засудив воєнні злочини російських військ у Бучі

Як повідомлялося, посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук 6 квітня залишив зал під час брифінгу міністра закордонних справ Ізраїлю Яїра Лапіда та міністра оборони Бені Ганца, на якому вторгнення росії в Україну називали українсько-російським конфліктом та обговорювали зв'язки Ізраїлю з обома країнами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-