У Маріуполі загарбники вже два тижні не можуть знайти охочого на посаду «директора» школи

У Маріуполі загарбники вже два тижні не можуть знайти охочого на посаду «директора» школи

Укрінформ
У заблокованому Маріуполі протягом двох тижнів російські загарбники не можуть знайти охочого на посаду «директора» школи та зібрати склад вчителів для організації навчання у місті.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Маріуполь. На зараз. Окупанти намагаються запустити роботу другої школи. Спочатку мова йшла про школу №5 у Лівобережному районі. Але зараз обрано школу №41… Протягом двох тижнів окупанти не можуть знайти людину на директора школи та зібрати хоч який по кількості склад вчителів», - написав Андрющенко.

Він зазначив, що стан школи №41 поганий, вона пошкоджена через обстріли агресора, і в таких умовах «окупанти збираються «навчати» дітей».

Андрющенко опублікував фото цього пошкодженого навчального закладу.

Читайте також: На Херсонщині загарбники погрожують адміністраціям шкіл «підвалами» - депутат облради

Як повідомлялося, у Маріуполі в єдиній непошкодженій російським агресором школі №53 загарбники почати «навчання» у 4, 9 та 11 (12-х) класах.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачищення вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

Читайте також: Поки ми тут, місто не їхнє: у «Азові» розповіли, в яких умовах боронять Маріуполь

У заблокованому Маріуполі залишаються близько 120 тисяч мирних жителів.

Колаборанта рф Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та роблять картинку «відновлення життя міста».

Фото Петра Андрющенка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-