У Запоріжжі ворожа ракета на наднизькій висоті пошкодила будинки, є поранені

У Запоріжжі ворожа ракета на наднизькій висоті пошкодила будинки, є поранені

Фото
Укрінформ
В один із районів Запоріжжя зранку прилетіла ворожа ракета. Як повідомили військові, по приватному сектору ворог запустив крилату ракету Х-55. П’ятеро людей, у тому числі дитина, отримали поранення. Пошкоджено понад десяток будинків.

Про це з місця події повідомляє кореспондент Укрінформу.

“За попередньою інформацією у результаті повітряної атаки ушкодження різного ступеня отримали 12 будівель, розташованих у приватному секторі, та постраждали п’ятеро людей. Одна дитина з легкими травмами та дві жінки з легкими пораненнями вже отримують медичну допомогу у наших лікарнях. Двоє чоловіків від госпіталізації відмовились. Їх оглянули працівники швидкої допомоги. На щастя, жодна людина не загинула”, - прокоментували у міській раді.

У Запоріжжі ворог «денацифікував» приватний сектор, 5 людей отримали травми / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Читайте також: Війська рф обстріляли селище під Харковом: є поранені, під завалами – люди

Ракетний удар було завдано о дев’ятій годині ранку. В одному з приватних будинків, що постраждав унаслідок обстрілу, мешкала родина з дитиною.

“Дитина дивом залишилась живою. Це якісь нелюди. Я був удома з сином, він якраз спав, коли пролунав вибух. Син до мене забіг, склом ногу посікло. Ми заховались під ковдру, думали, може буде другий вибух”, - говорить батько пораненої дитини.

Читайте також: росіяни завдали ще одного удару по Харкову: одна людина загинула, двоє постраждалих

На подвір’ї сусіднього будинку - воронка від ворожої ракети, вбитий пес, поряд - двоповерховий будинок, який залишився без даху та другого поверху.

Інші мешканці приватного сектору кажуть, що ракета летіла на наднизькій висоті. Ударною хвилею в багатьох будинках повибивало вікна, зірвало шифер з даху.

На місці події працювали медики, правоохоронці, рятувальники, газова служба та інші спецслужби.

Читайте також: Обстріли Миколаївщини: за останню добу російські загарбники поранили 10 людей

В мерії запевняють, що працюють над питанням щодо розселення людей зі зруйнованих будинків.

З 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-