Зламали чотири ребра: на Запоріжжі росіяни майже два тижні катували учасника АТО

Зламали чотири ребра: на Запоріжжі росіяни майже два тижні катували учасника АТО

Укрінформ
Російські загарбники продовжують чинити воєнні злочини, викрадають людей та вживають до них фізичні заходи впливу. Зокрема, у Василівці Запорізької області вони 12 днів катували учасника АТО.

Про це журналістам повідомили у Силах оборони Запорізького краю, передає Укрінформ.

"В м. Василівка російські злочинці протягом 12 днів тримали у камері, катували, били струмом, відрізали палець та зламали 4 ребра чоловіку, учаснику АТО", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що окупанти тримають у заручниках 16-річного хлопця (сина голови Запорізької РДА Олега Буряка).

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області російськими терористами проводяться масштабні «фільтраційні заходи». Жертвами окупантів найчастіше стають чоловіки призовного віку. В першу чергу – ветерани АТО/ООС, колишні військові та правоохоронці, проукраїнські активісти.

Читайте також: Прокурор МКС розповів, чого чекає від розслідування воєнних злочинів в Україні

Також рашисти розшукують журналістів, щоб змусити їх до співпраці. Відомо, що представникам ЗМІ розсилають листи з погрозами. У Мелітополі, Бердянську, Енергодарі і Токмаку російські військові допитують та обшукують журналістів, викрадають техніку та беруть представників преси у заручники.

Як повідомлялось, бої за Василівку тривали довгий час. В цьому населеному пункті встановлено російський блокпост. І саме через Василівку до Запоріжжя їдуть мешканці Енергодара, Дніпрорудного та інших населених пунктів. 25 квітня загарбники вивісили на будівлі міської ради Василівки Запорізької області російський триколор.

Російські загарбники продовжують перегрупування підрозділів на Запорізькому напрямку, проводять повітряну розвідку, однак під час раптових авіанальотів української авіації агресор зазнає суттєвих втрат на своїх позиціях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-