роспропаганда поширює фейк про те, що Херсонщина

роспропаганда поширює фейк про те, що Херсонщина "змирилася з переходом під контроль рф"

Укрінформ
російська пропаганда поширює фейк про те, що жителі тимчасово захопленої Херсонській області нібито "змирилися з переходом території під контроль рф".

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при РНБО України повідомляє в Телеграмі.

ЦПД попереджає про проведення росією агресивної інформаційно-психологічної операції, спрямованої на придушення спротиву населення тимчасово захопленої Херсонської області.

Так, за даними Центру, кілька телеграм-каналів, які здійснюють медіасупровід війни рф проти України, почали поширювати тезу: "на антиросійські мітинги виходить дедалі менше людей".

Як стверджують пропагандисти, це пояснюється тим, що "українці змирилися з переходом території під контроль рф та підлаштовуються під нову реальність".

Читайте також: Серед учасників мітингу у Херсоні, який розігнали окупанти, є пораненідепутат облради

У ЦПД застерігають: висновки пропаганди кремля є маніпулятивними, оскільки жителів тимчасово захоплених територій агресивно залякують загарбницькі війська рф, які погрожують фізичними розправами за участь у мітингах, ведуть обстріли мирних демонстрацій у захоплених містах та викрадають учасників проукраїнських акцій протесту.

Наголошується, що проведення подібних операцій є особливо небезпечним в умовах інформаційної блокади, яку ворог прагне сформувати на тимчасово захоплених територіях півдня України.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники намагаються вирахувати та затримати учасників проукраїнських акцій у Херсоні, однак люди і далі роблять спроби вийти на протест попри загрозу розправи.

Читайте також: У тимчасово окупованому Херсоні є ризик, що злочинці з тюрем опиняться на волі

Зокрема 27 квітня в Херсоні місцеві жителі вкотре вийшли на мирну акцію протесту проти псевдореферендуму та російського захоплення. Загарбники використали проти протестувальників газові та світлошумові гранати, є поранені і затримані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-