росіяни змушують персонал ЗАЕС повісити на станції портрет путіна

росіяни змушують персонал ЗАЕС повісити на станції портрет путіна

Укрінформ
Російські загарбники змушують персонал ЗАЕС повісити портрет путіна та взяти участь в організації святкувань в Енергодарі до 9 травня.

Про це в ефірі телемарафону новин сказав керівник ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін, передає Укрінформ.

«Загарбники носяться с сакральною подією - організацією 9 травня зі своїми стрічками колорадськими та змушують повісити портрет путіна на станції, щоб всі ходили і плювали на цей портрет, я думаю”, - сказав Котін.

Він також додав, що нині є зв’язок з ЗАЕС. Технічно Енергоатом продовжує керувати роботою станції і відповідати за безпеку там як оператор.

“Ми не можемо гарантувати зараз всі ті зобов’язання, що в нас є як у оператора стосовно ядерного матеріалу, який є на ЗАЕС. Фізична безпека об'єкта порушена. Там перебувають російські загарбники. Персонал АЕС має погоджувати всі свої дії з командиром загарбників, а їх там дуже багато - до 500 солдатів і важка техніка також є на станції. Чого не повинно взагалі бути та цивільному ядерному об'єктові”, - наголосив він.

В адміністрації Енергоатому занепокоєні тим, що останнім часом почали фіксувати прольоти крилатих ракет на низькій відстані над ЗАЕС.

Читайте також: Україна очікує від світу допомоги для повернення ЗАЕС під свій контроль - Зеленський

Як повідомлялося, 26 квітня зранку дві крилаті ракети пролетіли в напрямку Запоріжжя на невеликій висоті над Запорізькою атомною електростанцією.

Запорізька АЕС – найбільша атомна станція в Європі - в ніч на 4 березня була захоплена російськими військовими після танкового обстрілу і досі перебуває під контролем ворога. Безпосередньо на майданчику ЗАЕС ворог тримає важку техніку та боєприпаси, фактично перетворивши станцію на військову базу і тероризуючи персонал станції та населення міста-супутника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-