Кількість ворожої техніки та солдат у Боровій на Харківщині значно зменшилася

Кількість ворожої техніки та солдат у Боровій на Харківщині значно зменшилася

Укрінформ
Кількість ворожої військової техніки та солдат на території Борівської громади на Харківщині значно зменшилася, однак продовжує діяти так звана комендатура рашистів.

 Про це у Фейсбуці повідомляє Борівська селищна рада, передає Укрінформ.

«Місцеві жителі повідомляють, що кількість ворожої військової техніки та солдат на території громади значно зменшилася. В деяких населених пунктах вони відсутні зовсім, залишаються лише блокпости на околицях. Звуки бойових дій також віддаляються від громади», - йдеться в повідомленні.

Водночас у Боровій залишається ворожа «комендатура», яка наразі контролює захоплені території та намагається здійснювати управління за допомогою місцевих колаборантів.

Читайте також: Уряд виділив ще 400 мільйонів на відновлення критичної інфраструктури Харківщини і Чернігівщини

«Псевдополіцейські іноді навідуються додому до мешканців, спілкуючись здебільшого без сутичок та погроз. Колаборанти проводять перемовини з місцевими підприємцями та фермерами, шантажують та закликають відновлювати свою діяльність, налагоджувати торгівлю і проводити посівну кампанію», - зазначають у селищній раді.

Двері в деякі магазини та склади приватних підприємців були виламані невідомими особами, а увесь крам, який там знаходився, почали розбирати люди. Продуктові магазини у Боровій та селах громади працюють, але асортимент наразі невеликий. Розрахунок можливий лише готівкою. По товар підприємці їздять у також окуповані Сватове та Куп’янськ.

Зазначається, що окупанти роздавали «гуманітарку» українського походження (цукор, воду, борошно). Трапляються пограбування помешкань за наводкою місцевих колаборантів.

Читайте також: На Харківщині СБУ викрила трьох колаборантів, які агітували за рф

На значній частині території Борівської громади відсутня електрика, водопостачання, мобільний зв’язок та інтернет. В частині населених пунктів немає газу.

«Проте роботи з відновлення електропостачання ведуться. Вчора вдалося увімкнути лінію на 110 кВт. Але, через пошкодження лінії на ГКС, сталася позаштатна ситуація на підстанції, тому світло у помешканнях було лише протягом кількох хвилин. Наразі електрики працюють над усуненням пошкоджень», - зазначили в селищній раді.

Як і раніше, окупанти не дають дозволу на завезення української гуманітарної допомоги та відмовляються надавати "зелені коридори" для евакуації людей, при цьому позиціонуючи себе перед мешканцями «освободітєлями» громади від «прєступної украінской власті» та поширюючи інші фейки.

Читайте також: У Дергачах на Харківщині внаслідок обстрілу загинули троє людей

Як повідомлялося, у смт Боровій загарбники 14 квітня обстріляли евакуаційні автобуси з Попасної, внаслідок чого семеро осіб загинули, 27 дістали поранення. Частина потерпілих перебуває в місцевій лікарні.

19 квітня стало відомо, що в Боровій загарбники призначили свого «коменданта» - російського військового сергія раздорожного. Google ідентифікує особу з таким ПІБ як керівника військової комендатури Новосибірського гарнізону РФ. Окупанти заявляють місцевим, що Борівщина має стати частиною так званої «лнр», а також обіцяють відновити зв’язок і транспортне сполучення з тимчасово захопленим ними Куп’янськом.

Борова межує з Ізюмщиною, де тривають запеклі бої, та окупованим Куп'янськом.

Із 24 лютого триває повномасштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-