Мер Маріуполя: у людей на Азовсталі закінчуються їжа та вода – шукаємо будь-яку можливість евакуації

Мер Маріуполя: у людей на Азовсталі закінчуються їжа та вода – шукаємо будь-яку можливість евакуації

Укрінформ
Наразі відпрацьовується будь-яка можливість евакуації маріупольців з укриття металургійного комбінату «Азовсталь» у заблокованому Маріуполі.

Як передає Укрінформ, про це заявив Маріупольський міський голова Вадим Бойченко в ефірі телемарафону UAразом, йдеться у Телеграмі Маріупольської міськради.

«Ситуація там (на Азовсталі - ред.) - критична та надскладна. У людей закінчуються їжа та вода. Це справжня гуманітарна катастрофа. Сьогодні Президент України та вся переговорна група відпрацьовують будь-яку можливість, щоб врятувати головне – життя», - повідомив мер.

Він наголосив, що треба рятувати життя як українських захисників, які боронять два місяці поспіль Маріуполь, так і тих, хто 24 лютого прийшов ховатися у бомбосховища Азовсталі від ворожої авіації.

Читайте також: На «Азовсталі» перебувають більш як 1 000 жінок і дітей та понад пів тисячі поранених - Верещук

За словами Бойченка, попри всі обіцянки російської сторони ворожий обстріл меткомбінату не припиняється ні на день. У його бомбосховищах перебувають мирні жителі - родини з дітьми. Цю позицію продовжують героїчно тримати та захищати українські бійці.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачищення вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота, мотострілки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-