На Миколаївщині голову ОТГ підозрюють у державній зраді

На Миколаївщині голову ОТГ підозрюють у державній зраді

Укрінформ
На Миколаївщині голові ОТГ повідомили про підозру у державній зраді.

Про це повідомляє у Фейсбуці управління СБУ в Миколаївській області, передає Укрінформ.

"На Миколаївщині спецслужба затримала голову ОТГ Вознесенського району при передачі неправомірної вигоди начальнику відділу призову Вознесенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за прийняття рішення щодо мобілізації раніше пошкодженого транспортного засобу, який перебуває на балансі в ОТГ, та його подальше списання нібито за участь в бойових діях", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в ході розслідування встановлено, що голова ОТГ під час окупації частини Вознесенського району надавав окупантам відомості щодо розташування позицій ЗСУ. Він також дав згоду на співробітництво з представником рф у проведенні підривної діяльності проти України.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Заходи із припинення протиправної діяльності проводили співробітники СБУ у Миколаївській області за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури.

Читайте також: Меру Балаклії оголосили про підозру у держзраді та колабораціонізмі

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф неодноразово порушували закони і звичаї ведення війни. Україна направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-