МКЧХ закликає негайно надати безпечний вихід з Азовсталі цивільних та поранених

МКЧХ закликає негайно надати безпечний вихід з Азовсталі цивільних та поранених

Укрінформ
Міжнародний комітет Червоного Хреста закликає до негайного надання безперешкодного доступу до Маріуполя для сприяння безпечному виходу з міста цивільних осіб і поранених.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МКЧХ.

"Для добровільного безпечного виходу з міста, в тому числі з території заводу "Азовсталь", тисяч цивільних осіб та сотень поранених нагально необхідним є негайне надання безперешкодного гуманітарного доступу", - ідеться у повідомленні.

У МКЧХ зазначають, що з кінця лютого невпинно працюють, аби допомогти жителям Маріуполя та інших міст, звідки вони не можуть вибратися.

Читайте також: рф без упину атакує «Азовсталь»: Київ пропонує москві спецпереговори

Комітет неодноразово закликав до надання можливостей безпечного виходу цивільного населення з цих районів, а також до надання дозволу на доставку гуманітарної допомоги, нагадуючи про необхідність дотримання принципів гуманності та міжнародного гуманітарного права.

"Як нейтральний та неупереджений посередник МКЧХ готовий допомагати сторонам конфлікту узгоджувати практичні та придатні до виконання угоди для забезпечення добровільної евакуації. На місцях розміщено команди працівників для сприяння проведенню безпечного виходу, щойно буде укладено таку угоду та надано гарантії безпеки", - заявили у МКЧХ.

Читайте також: Військова деблокада Маріуполя наразі неможлива - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк закликав росію, яка не припиняє спроб атакувати "Азовсталь", "подумати про залишки своєї репутації" і здійснити три "маріупольські кроки": оголосити реальне великоднє перемирʼя над Маріуполем; негайно надати гумкоридор для цивільних; погодитись на "спецраунд переговорів", щоб Україна забрала/обміняла військових.

На території заводу "Азовсталь" перебувають близько 1000 цивільних та українські військові, серед яких близько 500 поранених. Українська влада вимагає від росіян забезпечити терміновий гуманітарний коридор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-